Home Lijstjes HET BESTE VAN 2023: Romanie Assez

HET BESTE VAN 2023: Romanie Assez

by Ann Cnockaert


Vanuit Australië bereikte ons het eindejaarslijstje van Romanie, een artieste van West-Vlaamse afkomst, die haar weg heeft gevonden naar Melbourne, om daar haar muzikale reis voort te zetten. Haar recent uitgebrachte debuutalbum Are We There Yet? weerspiegelt de samensmelting van haar artistieke groei sinds haar verhuizing.

Beste concert
Big Thief in The Forum (Melbourne) of Björk tijdens Coachella. Allebei life changing.

Wat was voor jou dit jaar de meest memorabele muzikale gebeurtenis
Mijn 2023 heeft alle verwachtingen overschreden in elke zin. In mijn rollercoaster jaar zaten hoge toppen zoals mijn debuutplaat uitbrengen en daarmee genomineerd worden voor de Australian Music Prize en de Upstart Award winnen, maar 2023 was ook het jaar van grote gezondheidspaniek en heimwee naar België (vs. heimwee naar Australië vanuit België eens ik daar was). Een van de hoogtepunten was mijn support tour met 10cc in Australië en meteen erna mijn reünie met België en solotour in de UK. Dit jaar was het eerste jaar waarin ik mezelf voluit artieste durfde noemen met het uitbrengen van Are We There Yet? Ik ben heel erg benieuwd wat 2024 in petto heeft.

Stel zelf je favoriete Belgische festivalaffiche voor 2024 samen.
Toen ik in juli even thuis was, heb ik op de Gentse Feesten Chibi Ichigo ontdekt, sowieso een festival act die ik volgend jaar wil terugzien. Selfishly wil ik ook mee schreeuwen met muzikale vrienden die platen uitbrengen volgend jaar dus Mooneye komt hoog op die festivallijst. En misschien is het tijd voor een Romanie band show in 2024? 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More