Home Lijstjes HET BESTE VAN 2023: Björn Comhaire (Luminous Dash team)

HET BESTE VAN 2023: Björn Comhaire (Luminous Dash team)

by Björn Comhaire

Heeft het nog zin om plaatjes te bespreken terwijl we de wereld rondom ons in een rotvaart naar de knoppen aan het helpen zijn? Natuurlijk wel! Iets moet er ons toch aan herinneren dat de mens te midden al die vunzigheid en miserie ook tot schoonheid in staat is! Luminous Dash wil dan ook een viering zijn van die schoonheid en een ode aan de menselijke creativiteit.

© Björn Comhaire

Om dat feestje draaiende te houden staan, ondertussen al bijna 10 jaar (!), elke dag opnieuw, een kleine ploeg vrijwilligers klaar om deze pagina’s te vullen. Ze doen dat met blijde boodschappen over nieuwe releases en liveoptredens, met concerttips, nieuwsberichten en interviews, vooral uit de Belgische muziekwereld. Dit jaar zullen het er in totaal zo’n 2800 zijn!

We blijven daarbij trouw aan onze missie om vooral die artiesten in de spotlight te zetten die elders nauwelijks of niet aan bod komen. Nog steeds heel bewust zonder ‘sterrensysteem’ trouwens, want hoe fantastisch moet je jezelf eigenlijk vinden om punten te geven aan een release?

Doen we het allemaal perfect? Natuurlijk niet; we zien al eens een release over het hoofd of slagen er niet in om alle nieuwe uitgaven verwerkt te krijgen, en het waren er nogal wat dit jaar. Onze zoektocht naar meer schrijvers, en vooral naar meer diversiteit in ons schrijversbestand houdt dan ook niet op. Geen makkelijke opgave, zo blijkt al jaren. Dus als je je geroepen voelt, laat iets van je horen!

Maar goed, voor zover deze kerstboodschap. Het is weer eens tijd om keuzes te maken uit dat enorme aanbod aan releases. Een taak waar we elk jaar wat tegenop zien. Hierbij een erg incomplete lijst in random volgorde.

Favoriete Belgische releases
Sam De Nef & Camille Camille – Waving
Julien Tassin Quartet – Great Expectations
Dijf Sanders – Supra
Echoes of Zoo – Speech of Species
Jiraan – Sirto
Dishwasher_ – s/t

Favoriete live optredens
Balthazar – Live Is Live, Antwerpen
STADT – Cactus Club, Brugge
GameBoyz II Men – Melkrock, Tielt
Benjamin Glorieux – Ha Concerts, Gent
Julien Tassin Quartet – KAAP, Brugge
Camilla George – Brosella, Brussel
ISE -cc De Schakel, Waregem
Marcus Miller – GentJazz, Gent
Emmeluth’s Amoebe – Ha Concerts, Gent

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More