Home Lijstjes HET BELGISCH COLLECTIEF: Pierre Goudesone (Goudi)

HET BELGISCH COLLECTIEF: Pierre Goudesone (Goudi)

by Bart Verlent

Pierre Goudesone is een echt Belpop-monument. Pierre werd uitgenodigd door Marvin Gaye en Odell Brown om mee te gaan naar Studio Katy in Ohain waar de mannen aan Sexual Healing werkten. Daar kreeg Goudesone de smaak te pakken om zelf muziek te maken. In de jaren 80 richtte hij samen met zangeres Cathérine Vanhoucke de newwaveband Flesh & Fell op. Ze brachten slecht één album uit (Hunger) dat geproducet werd door Jean-Marie Aerts. Begin jaren 90 speelde hij bas bij Niki Mono en in 1996 richtte hij Speaking T op dat het na twee albums voor bekeken hield. Sinds 2007 brengt hij muziek uit onder de naam Goudi. Hier zijn de favoriete Belgen van Pierre Goudesone.

© Pierre Goudesone

Wat is voor jou het beste Belgische album ooit?
TC Matic uit 1981 was een bommeke.

Wat is voor jou de beste Belgische single aller tijden?

Daydream van Wallace Collection. Die baslijn is ook zoveel gesampled geweest door o.a Portishead, Tricky en zo veel anderen.

Naar welke Belgische artiest kijk je op?

Jacques Brel

Welke nieuwe Belgische artiest of band moeten we volgens jou zeker in het
oog houden?

Naima Joris (wat een soul in die stem).

Wat is jouw mooiste Belgische muziekherinnering (festival, optreden,
ontmoeting…)?

Een van m’n eerst concerten die ik zag was The Kids in 76 of 77 met Danny de Haes aan de bas. Wow, die was ongeveer mijn leeftijd, ik was verkocht! Ik deed m’n eerste vakantiejob bij een bakker en schafte een basgitaar aan (een goedkope Japanse kopij van een Fender Jazz bas). Een van de mooiste herinneringen met mijn bands: GOUDI support van The Stranglers in Het Depot in Leuven, SpeakingT Support van G Love and the Special Sauce in de AB in Brussel, Flesh & Fell Support v/d Sisters Of Mercy in de Vooruit in Gent.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More