Home Lijstjes HET BELGISCH COLLECTIEF: Peter Slabbynck (Red Zebra, Pesch)

HET BELGISCH COLLECTIEF: Peter Slabbynck (Red Zebra, Pesch)

by Nel Mertens

Hij heeft ogen tekort als het om de Belgische muziekscene gaat. Maar Peter Slabbynck, frontman van Red Zebra en één derde van de nieuwe EBM-formatie Pesch, laat ons wel meeluisteren naar zijn favoriete Belgen.

© Johan Vanparys

Wat is voor jou het beste Belgische album ooit?
De eerste van TC MATIC (zelfgetiteld, nvdr.) is zeer straf met als absolute uitschieter With You. De eerste lp van THE KIDS (zelfgetiteld, nvdr.) heeft dan weer veel betekend voor mij. Het was het bewijs dat punk ook mogelijk was in België. Een goeie stimulans om door te zetten met wat ik bezig was.

Wat is voor jou de beste Belgische single aller tijden?
Dit is een moeilijke. Synrise van GOOSE vind ik een fantastisch nummer. Philip Glass on speed !

Naar welke Belgische artiest kijk je op?
Opkijken is niet nodig vind ik, ik heb wel het volste respect voor tal van andere artiesten hier in België, of ik hun muziek nu goed vind of niet.

Welke nieuwe Belgische artiest of band moeten we volgens jou zeker in het oog houden?
Ik zou het niet weten, er gebeurt veel en ik heb maar twee ogen.

Wat is jouw mooiste Belgische muziekherinnering (festival, optreden, ontmoeting…)?
De eerste keer dat we met Red Zebra op Windowrock speelden in Oosterzele was een bijzonder optreden. Ik ben toen echt figuurlijk beginnen zweven toen ik tijdens Man Comes From Ape niet alleen de banaan naar binnen schrokte maar al het fruit in de fruitmand. Heel dat optreden was ongelooflijk maar ik bewaar aan tal van optredens fantastische herinneringen…

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More