Home Belgisch WÜLF7

WÜLF7

by Nel Mertens

Een ontmoeting op een waanzinnig optreden van Front Line Assembly en heel wat biertjes later bleek dat ze het wel met mekaar konden vinden. Enkele maanden later was hun debuut-ep The Night Of The Wolves (2019) er. Als twee jonge wolven dralen ze feestend door het leven, hun gehuil vangend in stevige beats. Wij leerden beide heren van de donkermelancholische, Brusselse EBM-formatie Wülf7 beter kennen. Een interview met Sebmer en Cyrb over meer dan alleen maar muziek!

Waar komt jullie bandnaam vandaan? Wat betekent hij voor jullie?
Sebmer: Ik ben de (Blond)Wülf en (Cyrb) is de 7. Zeven is een gemeenschappelijk cijfer in verschillende dingen. Het is ook ons favoriete cijfer. Je kan het in elk donker teken van de wereld terugvinden (lacht). En dan even over mijzelf: Wülf betekent “geest van” en “uit het noorden”. De wolf is ook mijn totem en ik ben gek op wolven (het dier op zich, verhalen, …) Ik ben soldaat van Fenrir en mijn naam is Blondwulf. Nee, ik ben niet gek (lacht luid).
Cyrb: 7… Waarom ben ik 7? Omdat het symbool staat voor mijzelf. Een engel en demon tegelijk. Zeven kan het goede én het kwade op deze aarde en in de mens naar boven halen. Ik hou van de ambiguïteit van het getal.

Hoe omschrijf je jullie muziek het liefst?
Sebmer: Laat het ons een donkere mix van minimale, melancholische electro body music noemen.
Cyrb: Hum… ok (lacht). Niets aan toe te voegen.

(c) : WÜLF7

Hoe komen jullie tot nieuwe nummers? Componeren jullie altijd samen?
Sebmer: Dat is altijd al een beetje een eeuwige strijd tussen ons geweest. Omdat we samen werken. We zijn één pakketje (wolven). We creëren samen, maar laat ons zeggen dat Cyrb de ‘machine man’ is. Ook al help ik hem met mijn EBM-ideeën. Hij is sterker in dark electro, weet je? Cyrb en ik zijn een echt team, ja. Zonder hem, geen Wülf7. Zonder mij, geen Wülf7.
Cyrb: Nee… een strijd? Nee. Maar het klopt dat onze verschillende invloeden soms in de composities glijden. Het is vanzelfsprekend dat ‘the dark breaks the punch’ in de gekende EBM-sound. En vice versa. Het belangrijkste is dat we samen componeren met respect voor beide invloeden en ik denk dat dit wel werkt. Ons project lijkt zijn publiek en ons te vinden. Ons geluk.

Zijn er al plannen voor een volgende release ? Of werken jullie continu door aan nieuwe nummers?
Sebmer: We zouden heel graag een goed label vinden voor onze eerste cd. We lijken een emoband te blijven, terwijl we op heuse podia als Darkest Night, Familientreffen, BodyBeat, E-Only-Festival, enz. uitgenodigd worden. We werken aan nieuwe tracks ook al is het niet zo eenvoudig hiervoor de tijd te vinden. We werken samen (ik probeer dierenlevens te redden) en ik hou ook wel van uitgaan. Onze paden kunnen op bijna elk optreden in België of Duitsland kruisen.
Cyrb: Ja, natuurlijk werken we aan nieuwe titels en zelfs aan andere zaken (verrassingen)… Zoals bij vele projecten, werkt de tijd ons soms tegen om het af te krijgen wanneer we dat willen. Maar de volgende stap is, zoals Seb zei, een label vinden dat zijn deuren voor ons opent.

Wülf7 is niet het enige aspect in jullie leven. Vertel ons welke plaats muziek in jullie leven inneemt.
Sebmer: Zonder onze scene (EBM-scene nvdr.) sterf ik.
Cyrb: Ik ben iets minder categoriek (lacht). Mijn kinderen en mijn vrouw zijn nog steeds mijn prioriteit. Onze scene… Ik maak er deel van uit sinds mijn jeugd en ik word binnenkort 45. Het is een motor, die me altijd bezighoudt, maar het draait niet enkel om een goeie motor. Ik heb ook een goede structuur daarrond nodig. En mijn familie is die structuur. En zonder mijn vrouw zou Wülf7 niet zijn wat het vandaag is.

Heb je een muze of grote voorbeelden ? Waaruit kunnen jullie inspiratie halen?
Sebmer: Onze gemeenschappelijke haat ten opzichte van de mensheid… politiek, religie, haat. We zijn de grootste fout van wat ze ‘god’ of wat dan ook noemen. Wat betreft de bands die me inspireren, ben ik als Belg niet echt origineel: Front 242. Maar ook bands uit Duitsland en Zweden. Ik kan niet meer naar iets anders luisteren dan wat uit deze scene komt. Ik luister vooral naar heidense muziek, dark industrial, EBM, oldschool electro, dark electro, industrial, minimal wave…
Cyrb : Wauw, deze vraag opent zoveel deuren. De eerste groep die ik hoorde was Skinny Puppy. Die dag zei ik tegen mezelf: “Wat is die verdomd grote UFO?” Daarna volgde A;grumh, Front Line Assembly, Front 242… Ik zat toen nochtans in het universum van Joy Division en co. Het epos van het grote muzikale avontuur was net begonnen (lacht). Een fameuze klap !

Welke bands of artiesten moeten we volgens jullie op dit moment in het oog houden?
Sebmer: Zo veel. Je moet vooral nieuwsgierig zijn. De EBM-scene is niet dood. Helemaal niet.
Cyrb: Hahaha… er zijn er zo veel. De wil die een massa artiesten hebben om het beste van zichzelf te geven is groots. En nochtans hoor je zoveel ‘shit’ op de radio. Muziek zonder ziel. Ik hou van ons universum, onze underground, onze waanzin. Als ik dan toch artiesten naar voor zou schuiven, zou ik er uit de Franstalige scene kiezen. Veelbelovend. Kalt bijvoorbeeld of Frontmachine, kondigen een mooie undergroundtoekomst aan.

Wat was het meest gênante/ grappige /leuke /spannendste moment uit jullie artiestenleven?
Sebmer: Niets. Ik hou van gênante momenten. Ik ben dat type kerel die veel drinkt, samen met vrienden en af en toe wel eens halfnaakt door de straten holt.
Cyrb: Seb onder controle krijgen, wanneer hij halfnaakt door de straten rent…

Met wie zou je graag enkele uren in een lift vast zitten ?
Sebmer: Naakte mensen en bier! Feestje!! (lacht)
Cyrb: Met het maximum aantal vrienden en… feesten! Ja…

(c) : WÜLF7

Wat is jullie muzikale droom?
Sebmer: Die maken we nu mee. We bestaan nog geen 2 jaar. Slechts een jaar als ‘nieuwe, serieuze band’. Maar sinds het begin maken we muziek voor ons plezier. Nog steeds. We zijn oud. Old. Oldschool. Cyrb heeft een gezin. Ik ben een eenzame wolf met veel vrienden.
Onze droom… wel, nog eens op een groot festival in Duitsland spelen, zoals WGT in Leipzig. Of Bim-fest of W-festival in België, wie weet!
Cyrb: We leven onze droom. We ontmoeten fantastische mensen. En al de rest wist Seb al te vertellen (lacht).

Dank je Sebmer Blondwülf en Cyrb 7 voor dit fijne interview!

Wil je Wülf live aan het werk zien:

15/02 – E-Only Festival (Leipzig, DE)
27/03 – Darkest Night Festival (Retie)
02/05 – Belgian EBM Bodybeat Festival (Antwerpen)
09/05 – Dark Discharge Festival (Lille, FR)

Facebook / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More