Home Belgisch WAYNE MATTHEWS

WAYNE MATTHEWS

by Bart Verlent

De jonge singer-songwriter Wayne De Bock, alias Wayne Matthews schrijft al jaren zijn eigen songs. Vorig jaar deed hij mee aan Belgium’s Got Talent, sindsdien zit zijn muzikale carrière in een stroomversnelling. Wij hadden een gesprek met Wayne naar aanleiding van zijn nieuwe single Since I Fell Apart.

Je schrijft al een tijdje eigen songs maar je besliste pas vorig jaar om mee te doen aan Belgium’s Got Talent. Wat heeft jou aangezet om mee te doen aan deze wedstrijd?
Ik ben begonnen met muziek te schrijven in 2016 na een relatiebreuk en toen was muziek gewoon een hobby voor me, een manier om mijn gedachten ergens kwijt te kunnen. Een jaar later besloot ik om toch eens op te treden voor publiek (aangezien ik toch wel te horen kreeg van vrienden dat ik een mooie stem had). Dat eerste optreden was tijdens een Tuesday Circle in Café de Loge. Dat optreden had me zo’n goed gevoel gegeven dat ik besloot om er toch langzaam aan iets meer dan een hobby van te maken. De eerste 2 jaar hield ik me vooral bezig met optreden en muziek schrijven, maar ik wou mijn muziek toch met een groter publiek beginnen delen. Omdat promo voeren iets is waar ik niet zo goed in ben, dacht ik eraan om uiteindelijk toch eens mijn kans te wagen bij een talentenjacht in de hoop mijn bereik wat te vergroten.

Op je vi.be pagina staat dat je indie-pop en alternatieve rock brengt, maar je songs zitten toch meer in de commerciële richting zoals Ed Sheeran en Shawn Mendes, of zien wij het verkeerd?
Inderdaad in het begin had ik het wat moeilijk mijn genre te definiëren, omdat ik nog op zoek was naar een eigen sound (wat nu nog steeds het geval is), maar ik merk inderdaad wel dat ik meer en meer naar het iets commerciëlere begin te reiken. Misschien is het tijd om mijn vi.be pagina eens up te daten. Ed Sheeran en vooral Shawn Mendes zijn inderdaad grote voorbeelden en ik wil zeker iets van hen verwerken in mijn eigen muziek, maar het is niet helemaal de sound die ik nastreef.
Zoals ik al zei, ik ben nog steeds op zoek naar een eigen sound. Ik ben ook nog niet zo lang bezig met muziek op te nemen en al zeker niet met producen, dus ik denk dat er nog veel iteraties zullen komen op mijn muziekstijl. Als ik mijn genre dan toch een naam moet geven, ga ik liefst voor de term alternatieve singer-songwriter. (lacht)