Home Belgisch VIEZE MEISJE

VIEZE MEISJE

by Hans Verhoeven

Ze vallen niet te omschrijven, we kunnen enkel verklaren dat ze bestaan uit Alan Van Rompuy en Maya Mertens. We kunnen veel zeggen maar we gaan zwijgen en luisteren. En lezen, maar veel gaan we nu ook niet te weten komen over Vieze Meisje. Je moet hen meemaken. Dat helpt.

(c) Ann Cnockaert

Wat is nu het belangrijkste voor jullie: de muziek, de performance, het concept?
We zien het niet als drie gescheiden dingen. Die aspecten vormen samen een geheel dat Vieze Meisje heet. Het komt allemaal een beetje voort uit elkaar. Idealiter is alles in balans (en nog meer ying yang-praat).

Uit Wakame: Maya, welke soort meisjes had je willen zijn?
Ik denk niet dat het zin heeft om na te denken over de meisjes die je had kunnen zijn. Ik denk dat het een kwestie is het meisje dat je bent geworden te omarmen. Inclusief de onzekerheden die daarbij komen kijken. In die zin is Wakame een troostlied aan mezelf. En natuurlijk aan alle andere jongens en meisjes die heimwee naar de meisjes hebben die ze hadden kunnen zijn.

Jullie zijn een Nederlands/Belgisch duo. Is er een verschil in de reacties die jullie krijgen in Nederland en België?
We zijn nog maar twee keer in Nederland geweest, maar het leukste compliment was dat De Vieze Cirkel de grofste kunst rave was geweest die ze ooit bijgewoond hadden.

Hoe erg is het als mensen, en niet alleen journalisten, een label op jullie willen kleven? Jullie in een vakje willen stoppen?
Ja, dat is redelijk irritant, maar ook begrijpelijk. Het is een hele menselijke gewoonte om vat op de dingen te willen krijgen. Met Vieze Meisje willen we juist laten zien dat het leven zo niet in elkaar zit en dat het ‘vat hebben op de dingen’ vaak ook niet de interessantste weg is. Anderzijds: als je niet geboekt wordt omdat mensen niet weten wat ze in de brochure moeten schrijven is dat wel lullig, ja.

Omdat we geen diploma hebben om over iets anders dan muziek te schrijven: waar luisteren jullie zelf naar?
De nieuwe plaat van SCHNTZL, Traxman en Colleen liggen de laatste tijd vaak op.

Omdat we ons geen hol aantrekken van diploma’s, hoe belangrijk is die DIY-attitude van jullie?
Die is vooral noodzakelijk. In de muziek valt namelijk geen rooie cent te verdienen, dus als je vies bent van je handen uit de mouwen te steken kun je beter iets anders gaan doen. Een fijn neveneffect is dat het eerlijk blijft en dicht bij jezelf. Het is wat dat betreft een goeie katalysator.

Zoeken jullie bewust de controverse op? We bedoelen: de groepsnaam is best wel een aandachtstrekker.
Haha. Controverse.

Slot: waar brengt de nabije toekomst jullie?
We gaan ons meer kenbaar maken op het internet. Laat die streams maar stromen!

En kom dan vooral naar de VK, de 22ste februari.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More