Home Belgisch VENTUS

VENTUS

by Nel Mertens

Luchtig? Zweverig? Nee… Ventus! Hun live ep-release die voor 21/3 gepland stond in muziekcentrum Kinky Star in Gent zal even op zich moeten laten wachten, maar wij gingen alvast met Gonzalo en Emma van het akoestische popduo Ventus aan de praat.

(c) Ventus

Wat schuilt er achter jullie bandnaam? Wat betekent ‘Ventus’ voor jullie?
Onze bandnaam betekent wind in het Latijn. We kozen voor deze naam omdat onze muziek ook een beetje zweverig is als de wind. Onze muziek neemt je mee naar …

Hoe is de band ontstaan? Waar leerden jullie mekaar kennen?
De band is ontstaan in het tweede middelbaar. Ondertussen 3 jaar geleden, op onze school Muda in Evergem. Het begon een beetje als een grapje: Gonzalo kwam met het idee om een bandje te beginnen. Maar eens ermee bezig voelden we dat we echt pasten qua stem en ook samen liedjes maken ging vlot. Bovendien zijn we echte soulmates! Je ziet ons heel vaak samen. Velen denken dat we een koppel zijn, maar dat is niet waar.

Hoe ontstaat een Ventus-nummer?
Een Ventus-nummer begint met een thema, een idee. Emma brouwt, verzint de teksten, steeds in het Engels. Soms gaat dat vlot, op 30 minuten onder de douche. Soms sukkelen we twee dagen. Gonzalo komt dan met de akkoorden en zo bouwen we een lied verder uit. Meestal zijn het thema’s die leven bij ons of in onze omgeving. Het zijn echt wel allemaal persoonlijke teksten. Maar iedereen kan er zich wel in inleven.

Jullie worden omschreven als een akoestische popband, maar hoe omschrijven jullie je muziek zelf het liefst?
Dat klopt wel. Voorlopig laten we ons slechts voor één lied begeleiden door een drummer en een gitarist. In afwachting dat Emma deftig gitaar speelt, want ze heeft nog een ganse weg te gaan. Wij omschrijven het ook als akoestische muziek met een boodschap, waarmee we mensen toch wel proberen te raken.

Waar zouden jullie de band graag zien staan binnen enkele jaren?
Op een festival, in kleine gezellige zaaltjes (Botanique, Vooruit, …). Die sfeer past wel bij ons. Misschien wel uitgebreid met een drummer en Emma met de gitaar rond de nek. Dat zou echt wel cool zijn. Geselecteerd voor de Nieuwe Lichting of Humo’s Rock Rally, ook dat zou wel tof zijn!

Wat is jullie eerste muzikale herinnering?
Samen het lied Dorian leren spelen van Agnes Obel via Skype!

Wat is jullie muzikale natte droom?
Pukkelpop, Cactus, Rock Werchter, Rivierenhof, Botanique, Vooruit, Roma, …. Samenwerken met Trixie Whitley (voor Emma dan).

Dank je voor deze fijne kennismaking en veel plezier en succes op die weg naar jullie droom!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More