Home Belgisch FROM WRONG TO RIGHT

FROM WRONG TO RIGHT

by Nel Mertens

Recent namen ze in samenwerking met enkele laatstejaarsstudenten van LUCA School Of Arts, een live-videoclip op voor hun nummer Hollowed Out Trees. Pedro De Vos (drums), Dieter De Meulemeester (gitaar), Tom Putman (gitaar en zang) en Joren Vincke van From Wrong To Right kondigen ook aan dat ze aan de opvolger van hun debuutalbum Outcasting Circles werken.

Foto (c) Pieterjan Haemers

Wat schuilt er achter jullie bandnaam From Wrong To Right? Wat betekent die voor jullie?
We hadden een naam nodig en zijn uiteindelijk op From Wrong To Right gekomen omdat het ook eindelijk eens goed zat na een hele tijd zoeken naar de juiste personen – waar een bepaalde klik heel belangrijk is – en het genre van muziek waar we naartoe wilden. Toen later Joren erbij kwam was From Wrong To Right compleet en de naam bleef.

Hoe is de band ontstaan? Waar leerden jullie mekaar kennen?
Oorspronkelijk speelden Tom en Pedro al samen en er waren al verschillende bassisten en gitaristen de revue gepasseerd. Uiteindelijk kwamen ze bij Dieter via school. Joren is ten slotte via een advertentie tot bij ons gekomen.

Hoe ontstaat een nieuw nummer?
Een nummer ontstaat op verschillende manieren. Meestal worden de gitaren eerst geschreven thuis maar soms ook op repetitie via jamsessies.

Jullie beschrijven jezelf als een ‘fuckedupnoisystonerrock’-band, maar hoe omschrijven jullie je geluid zelf het liefst? Welke elementen mogen in jullie sound niet ontbreken?
Reverb – delay … We houden ervan om voor een zweverig gevoel te zorgen dat je meeneemt naar hogere sferen.

Waar zouden jullie de band graag zien staan binnen enkele jaren?
Op festivals! Dunk festifval zou wel cool zijn om eens te spelen. Dour festival ook.

Wat is jullie eerste muzikale herinnering?
De herinnering waar we met veel plezier op terugkijken met deze bezetting is toch wel het Living Concert 2.0. Iets wat we zelf jaarlijks proberen te organiseren aangezien ons repetitiekot een living is. Het was de tweede editie en we hebben er leuke herinneringen aan overgehouden.

Wat is jullie muzikale natte droom?
Dan is waarschijnlijk de droom van elke muzikant: de wereld rond spelen met je eigen muziek.

Wij wensen jullie in elk geval een living toe om muzikaal te veroveren in elk werelddeel!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More