Home Belgisch TEN LUMINOUS QUESTIONS: WARD SPRUYTTE (MAROONED)

TEN LUMINOUS QUESTIONS: WARD SPRUYTTE (MAROONED)

by Didier Becu

Marooned is een nieuwe band uit Diksmuide die zowel het pad van de metal als de alternatieve rock bewandelt, getuige de zeer sterke single Where I Break. We stelden de tien lumineuze vragen aan gitarist Ward.

Wat betekent muziek voor je en kan je je een leven inbeelden zonder muziek?
Muziek bestaat in twee vormen voor mij, enerzijds het maken/schrijven/spelen van muziek en anderzijds het beluisteren van muziek. Bij het maken en/of spelen van muziek ervaar ik een compleet ander gevoel dan tijdens het beluisteren van muziek. Het spelen van eigen nummers geeft me veel voldoening alsook zoek ik steeds naar manieren om een betere muzikant te zijn in volgende nummers. Het beluisteren werkt dan weer therapeutisch bij momenten, de verscheidenheid aan muziekgenres waar ik naar luister zorgt ervoor dat er steeds periodes zijn waar ik het ene meer beluister dan het andere. Dan weer meer metal of heavy muziek, dan weer meer akoestisch werk, dan weer meer blues, bij momenten popmuziek, maar steeds op zoek naar een catchy melodie of groove. Ik kan probleemloos een nummer twintig keer opnieuw afspelen om een bepaalde riff, zanglijn, groove of melodie opnieuw te horen en kan daar echt van genieten. Een leven zonder muziek kan ik me echter niet inbeelden, al was het maar om even te kunnen ontsnappen aan de dagelijkse rush door even wat muziek op te zetten.

Wat is de eerste plaat die je in je leven kocht, en weet je nog hoe dat kwam?
De eerste platen die ik zelf kocht waren eigenlijk twee soundtracks van een film en een serie. Die kocht ik op cassette en was van de film Buster met Phil Collins en de serie Miami Vice. Phil Collins kende ik via mijn tante en nonkel die daar grote fan van waren en ik ben ook grote fan geworden van al zijn werk, zowel Genesis als zijn soloplaten.

Welke artiest of band heeft jou op het podium het meest geïmponeerd?
Toen ik in 2001 Limp Bizkit aan het werk zag op het absolute hoogtepunt van hun carrière was ik enorm onder de indruk van wat hun muziek met een publiek kon doen en hoe dat gebracht werd. Daarnaast is Metallica altijd al indrukwekkend geweest als liveband.

Wie heb je ooit als kind voor de spiegel staan imiteren?
Imiteren niet meteen, maar ik wou altijd de speelstijl van Kirk Hammett evenaren als gitarist.

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
Rage Against The Machine

Met welk nummer kunnen we je doen wenen?
Momenteel zijn Oceaan van Racoon en In The Blood van John Mayer nummers waar ik wel kiekenvel van krijg.

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat, en welke de meest overgewaardeerde?
Ondergewaardeerd: A Crow Left Of The Murder van Incubus en overgewaardeerd: alles van Arctic Monkeys!

Wat was het mooiste muzikale moment in je leven?
Het slotapplaus van een volle weide in Werchter na het concert van Phil Collins.

Als je moet optreden, wat doe je de vijf minuten daarvoor?
Even afzonderen, nog even de set in mijn hoofd overlopen.

Noem eens het meest gênante moment uit je artiestenleven!
Tijdens een optreden met Solid in JH Sojo in Leuven speelden we steeds een At The Gates -cover tijdens de set. Die avond was dat niet anders en vlak voor de solo in het nummer botste de zanger tegen mijn headstock en stond ik enorm vals gestemd, maar ik heb dan alsnog geprobeerd om die solo op een of andere manier eruit te krijgen, wat compleet de mist in ging.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More