Home Interview TEN LUMINOUS QUESTIONS : SARAH MICHIELS (THE FATBIRDS)

TEN LUMINOUS QUESTIONS : SARAH MICHIELS (THE FATBIRDS)

by Bart Verlent

Humo’s Rock Rally raast weer door het land en daardoor komen sommige onbekende bands meer in de spotlight te staan. De Leuvense band The Fatbirds met hun dreampop raakten ons onmiddellijk tijdens de voorronde in Het Depot. De mooie single Leaving Tonight kroonden we dan ook tot Beltoon. Frontvrouw Sarah beantwoordde onze Ten Luminous Questions.

(c) THE FATBIRDS/Marc De Gelder

Wat betekent muziek voor je en kan je je een leven inbeelden zonder muziek?
Muziek is één van de weinige manieren die aanvaardbaar zijn om je gevoelens te uiten. Muziek is mijn passie en mijn levensvreugde. Een leven zonder muziek is geen leven voor mij. Ik kan het me echt niet inbeelden, niets zou nog hetzelfde zijn.

Wat is de eerste plaat die je kocht, en weet je nog hoe dat kwam?
De allereerste cd’tjes zullen die van Samson en Gert geweest zijn, puur vanuit jeugdig plezier. Maar de eerste echt betekenisvolle plaat is: Lullabies To Paralyze van Queens Of The Stone Age. Burn The Witch is een song die een diepere waarheid met zich meedraagt. Het is een album dat ik nog steeds vaak beluister.

Welke artiest of band heeft jou op het podium het meest geïmponeerd?
De Red Hot Chili Peppers met John Frusciante!!! We hopen dat ze ook naar Werchter komen dit jaar, anders is het een dagje Pinkpoppen. En Passenger. Dat iemand helemaal alleen op de mainstage van Werchter zo een overweldigend gevoel kan teweegbrengen, ongelofelijk!

Wie heb je ooit als kind voor de spiegel staan imiteren?
Kurt Cobain, headbangend op zijn grungy nummers!

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
Dark Side Of The Moon van Pink Floyd.

Met welk nummer kunnen we je doen wenen?
Agnes Obel met Wallflower, Dinah Washington & Max Richter met This Bitter Earth en Queen met Who Wants To Live Forever.

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat, en welke de meest overgewaardeerde?
Timber Timbre’s album Creep On Creepin’ On is volgens mij de meest ondergewaardeerde plaat, wat een prachtige stem en die simpele melancholiek. Het meest overgewaardeerde album? Waar moet ik beginnen… Ik snap de hype rond het album Dance Monkey niet zo goed.

Wat is het mooiste muzikale moment in je leven?
Spelen voor Humo’s Rock Rally in Het Depot in Leuven. Zoveel volk en de interactie met het publiek was best overweldigend.

Als je moet optreden, wat doe je de vijf minuten daarvoor?
Ontspannen mediteren maar voor de rest niets speciaals.

Wat is het meest gênante moment uit je carrière?
Breng nooit een liedje dat je niet hebt voorbereid! We dachten on the spot Hit The Road Jack van Ray Charles te kunnen spelen, maar alleen de backing vocals (Sarah) kende de tekst nog. Ray Charles (Stef) stond daar met zijn mond vol tanden. Hij stond daar letterlijk als een zak patatten. Hilarisch!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More