Home Belgisch TEN LUMINOUS QUESTIONS: LINDY VERSYCK (SHE BAD)

TEN LUMINOUS QUESTIONS: LINDY VERSYCK (SHE BAD)

by Didier Becu

she bad. Met kleine letters, maar wel een band die op alle andere vlakken wel eens groot zou kunnen worden. Rockmuziek, maar een tikkeltje anders en daar zit de stem van frontvrouw Lindy Versyck voor veel tussen. Luminous Dash stelde de gebruikelijke tien vragen.

Wat betekent muziek voor je en kan je een leven inbeelden zonder muziek?
Raar maar waar, als kind neuriede ik mezelf in slaap. Ik deed dit als ik angstig werd of vrolijk was. Het neuriën stelde me gerust. Sinds ik een lief heb, ben ik dus serieus moeten afkicken van deze muzikale gewoonte. Muziek heeft altijd al een heel groot emotionele waarde voor me gehad. Nu nog steeds helpt muziek me mijn emoties te plaatsen en te begrijpen. Ik luister dan ook naar alle soorten genres naargelang mijn gemoedstoestand. Ook het maken van muziek en het schrijven van teksten hangt allemaal samen met hoe ik me op dat moment voel. Maar dat is denk ik bij de meeste muzikanten zo.

Wat is de eerste plaat die je in je leven kocht, en weet je nog hoe dat kwam?
Het heeft lang geduurd voordat ik mijn eerste eigen cd kocht. Mijn vader daarentegen had veel cd’s en downloadde ook veel voor mij op mijn mp3-speler. Op kerstavond, toen ik een jaar of 15 was, kreeg ik een radio met cd-speler cadeau. Vanaf dat moment begon ik met mijn homemade cd-collectie waarvan 21 van Adele het eerste album mocht zijn.

Welke artiest of band heeft jou op het podium het meest geïmponeerd?
Eén van de laatste shows van Warhaus in Het Depot is een show dat nog altijd vers in mijn geheugen zit. Ik was helemaal weg van de vibe en sfeer op het podium, het dansen van Sylvie Kreusch, Maarten die met een paar woorden heel het publiek mee kreeg en vooral hoe de band zich thuis voelde op het podium. Daarnaast had het concert een fantastische lichtshow en de mix was super afgesteld. Alles zat perfect.

https://www.youtube.com/watch?v=k7DG7MeFTJk

Wie heb je ooit als kind voor de spiegel staan imiteren?
Veel te veel om op te noemen! Singstar Karaoke was mijn favoriete bezigheidstherapie. Zo maakte ik heel de living vrij zodat ik alle ruimte had om te kunnen dansen en zingen als Britney Spears, The Pussycat Dolls, Christina Aguilera, en nog veel meer nineties popstars. Mijn ouders en zussen moesten kijken.

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
The White Album van The Beatles. Als grafisch vormgever leef ik voor de leuze ‘keep it simple’. In de tijd van The Beatles waren alle covers super kleurrijk, bombastisch en heel hard overdreven met een grote dosis flowerpower. De beste platenhoezen waren degene die het hardst opvielen tussen de anderen. Het feit dat The Beatles in die tijd gekozen hebben voor een volledig witte platenhoes vind ik zeer gedurfd en mega vet. Het viel op in al zijn simpelheid.

Met welk nummer kunnen we je doen wenen?
Ik geraak nogal snel geëmotioneerd en dan kan het dus wel makkelijk gebeuren dat ik ween bij het horen van mooie muziek. Dat heb ik van mijn vader, denk ik. Welk genre dan ook, als het me raakt, raakt het me. Maar ik denk dat het meest recente nummer Blend van Aldous Harding zal zijn.

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat, en welke de meest overgewaardeerde?
Dat is voor mij een heel moeilijke vraag om op te antwoorden.

Wat is jouw mooiste muzikale moment in je leven?
Op 17 februari brachten we met she bad onze eerste ep uit in de Foyer in Het Depot in Leuven. We deden dit met een klein hartje en hadden veel stress. Maar éénmaal ik op dat podium stond en zag dat de zaal bomvol zat waaronder ook veel onbekend volk, verdwenen mijn zenuwen meteen. Dit omdat ik eindelijk het gevoel had te mogen spelen voor mensen die echt voor ons kwamen, ‘fans’ als je het zo moet noemen. We speelden goed, we voelden ons goed, het publiek was mee en we verkochten veel cd’s. Een heel mooie avond dus!

Als je moet optreden, wat doe je de vijf minuten daarvoor?
Vooral stressen en een beker water drinken. Met de band pakken we elkaar al graag eens vast en nemen we nog snel samen een shotje whiskey.

Noem eens het meest gênante moment uit je artiestenleven!
Dat heb ik onlangs pas meegemaakt! We speelden op een klein event voor een jeugdhuis. Het was buiten te doen, de soundcheck verliep super goed. We waren klaar om te spelen en beginnen aan ons eerste nummer, plots sprong de zekeringskast. Geen probleem, dat dachten we althans. We begonnen terug opnieuw, valt die weer uit. En zo in totaal drie keer. Ze konden het maar niet oplossen en dus hebben we jammer genoeg de show niet meer kunnen spelen.

Concertdata
23/08 – Scoutsdorp 2019, Overijse
31/08 – End of summer-Jeugdhuis TonzenT, Kampenhout
08/09 – Kermesse Moen, Zwevegem
12/09 – Krekelpop, Bierbeek
13/09 – Parochiezaal, Leefdaal
14/09 – Muziekcentrum Kinky Star, Gent
21/09 – Dansende Beren Showcasefestival, TRAX, Roeselare

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More