Home Belgisch TEN LUMINOUS QUESTIONS: EYEMER

TEN LUMINOUS QUESTIONS: EYEMER

by Didier Becu

Op 21 oktober verschijnt Good Mourning To You, de gloednieuwe ep van Eyemèr. Vijf nummers zullen daarop staan, en songs waarop Sarah Devreese de moeilijke thema’s van het leven niet schuwt. Samen met ons overliep Sarah onze gebruikelijke Luminous-vragen.

Wat betekent muziek voor je en kan je een leven inbeelden zonder muziek?
Muziek is het enige waarvan ik zeker ben dat het altijd in mijn leven aanwezig zal zijn. Het betekent écht alles voor mij en is de grootste hulp in moeilijke tijden. Ik kan me geen leven inbeelden zonder muziek, want om heel eerlijk te zijn, denk ik dat ik zonder die uitlaatklep er niet meer was momenteel. Ik ben dan ook heel dankbaar dat ik het geluk heb om muziek als mijn therapie te kunnen gebruiken.

Wat is de eerste plaat die je in je leven kocht, en weet je nog hoe dat kwam?
Ja, ik denk dat het een cd van Kelly Clarkson was. Waarom? Waarschijnlijk omdat zij toen heel veel media-aandacht kreeg en ik haar zo ‘ontdekte’. Daarnaast vond ik haar echt een straffe zangeres met heel kwetsbare en catchy liedjes. Deze vraag doet me eraan denken om nu haar muziek nog eens op te zetten, dank je!

Welke artiest of band heeft jou op het podium meest geïmponeerd?
Nick Cave And The Bad Seeds, sowieso. Die man is echt een sjamaan. Ik denk niet dat ik nog snel zo’n fantastisch optreden zal zien. Zijn muziek zit ook enorm goed ineen en is meestal erg eigenwijs. Ik hou van artiesten die hun ding doen en zich niet laten leiden door wat ‘de radio’ van muzikanten verlangt.

Wie heb je ooit als kind voor de spiegel staan imiteren?
Hmmm… Waarschijnlijk Kelly Clarkson en later ook Bill Kaulitz van Tokio Hotel. Ja, no shame, ik blijf de liedjes van Tokio Hotel trouwens super vinden!

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
De hoezen van The XX met die kleurrijke, blinkende ‘X’ zijn wel origineel, vind ik. Van Belgische bodem is dat de hoes van NIX door Reena Riot: dé feministische hoes die iedereen gezien moet hebben. Want ja, lichaamshaar is voor iedereen.

Reena Riot en haar fel besproken platenhoes, Want ja, lichaamshaar is voor iedereen.

Met welk nummer kunnen we je doen wenen?
Lovers In Japan van Coldplay. Ook With Me van Sum41, en eender welk nummer van La Dispute.

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat, en welke de meest overgewaardeerde?
Ondergewaardeerd: de meeste muziek gemaakt door independent artiesten en dan zeker zij die deel uitmaken van bepaalde minderheidsgroepen: vrouwen, queers, people of color,… Daar kan ik je een heel lijstje van geven.
Overgewaardeerd: veel mainstream dingen die ze nu op de radio draaien. Een heel nummer lang één woord herhalen, dat is toch geen songwriting meer?

Wat is jouw mooiste muzikale moment in je leven?
Waarschijnlijk de preselectie van de Humo’s Rock Rally. Het publiek was zo stil! Als ik eraan terug denk, moet ik soms bijna huilen. Daarnaast reken ik ook mijn optreden in De Roma bij één van de mooiste muzikale momenten die ik reeds mocht meemaken. Wat een wonderbaarlijke zaal!

Als je moet optreden, wat doe je de vijf minuten daarvoor?
Ik probeer mijn stress op een gemiddeld niveau te krijgen met meditatie en ook door liedjes luidop te zingen achter het gordijn. Ik herinner mezelf aan ‘wat ik te bieden heb’ en probeer niet te denken aan ‘wat er allemaal fout kan gaan’.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More