Home Interview SOUND TRACK – Yacid

SOUND TRACK – Yacid

by Ann Cnockaert

Op 23 oktober speelt Yacid in JH De Moeve te Lier. We zijn benieuwd naar wie Yacid is.

Waar komt de naam vandaan en stel je eens voor!

Yacid, de naam is een samensmelting van de eerste letter van mijn naam en het woord ‘acid’. Het verwijst onder andere naar mijn liefde voor het muziekgenre, Acid. Ik hou van de toxische klank van het woord ‘acid’ en automatisch roept het beelden bij me op; neonkleuren, gifgroen,.. Een verwijzing naar het sciencefiction genre Cyberpunk.

Hoe moeten we je muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?

Yacid is voor mij een alter ego. Een cyborg die leeft in de toekomst, in een cyberpunkmaatschappij. Ik bedacht dit personage een 3-tal jaar geleden maar het werd pas echt iets in 2020, tijdens de lockdown. Mijn liefde voor cosplay, anime en games inspireerde mij.

Wanneer volgde het besef dat muziek spelen je passie is?

Ik was amper 7 jaar toen ik al zeker wist dat ik artiest wou worden. En dat is alleen maar sterker geworden met ouder worden!

Wie zijn voor jou inspiratiebronnen en hoe zou je muziek het best omschreven moeten worden?

Mijn inspiratiebronnen zijn cosplay, sciencefiction, games en anime. Mijn grootste idolen zijn Ic3peak, Jazmin Bean, Ghostemane, Catnapp, Sevdaliza en Zheani.

Ik heb zelf een genre op mijn muziek geplakt; cyberbeat!

Met welke band of artiest word je vergeleken, hoewel je dat absoluut niet wilt?

Ik heb al gehoord dat ik zing zoals Billie Eilish. En dat haat ik dus! Gewoon omdat ik voornamelijk zacht en laag zing, wil niet zeggen dat ik zoals haar zing of haar kopieer. Billie heeft dat soort zingen populair gemaakt, maar dat wil helemaal niet zeggen dat zij de eerste was of de enige! 

Voor welke band wil je graag het voorprogramma spelen en waarom?

De artiesten die ik benoemde als mijn idolen natuurlijk… Maar dat is direct al internationaal. Hier in België zou ik het fantastisch vinden om het voorprogramma van Tsar B te zijn!!!

Wat maakt jou anders dan andere bands?

Ik denk dat ik visueel al een grote troef heb. Wat ik al vaker heb gehoord is dat ik een unieke stem heb, dus dat zal me zeker ook al onderscheiden!

Wat wordt de volgende (grote) stap voor jou?

Mijn muziek uitbrengen en dit zoveel mogelijk verspreiden. Ook wil ik werken aan een videoclip.

En wat is je favoriete plaat aller tijden en waarom?

Killer is mijn favoriet. Ik voel vlinders in mijn buik als ik het zing, heel vreemd maar wel fijn!

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?

Het mooiste is wat muziek oproept bij een mens en dat er zoveel aanbod is in muziek. Het minst mooie is dat omdat er zoveel aanbod en talent is, het haast onmogelijk lijkt om iets uniek te maken. De eindeloze concurrentie… Wat tegelijkertijd weer veel inspiratie brengt. Moeilijke vraag, amai!

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More