Home Interview SOUND TRACK – TARS

SOUND TRACK – TARS

by Ann Cnockaert

In 2013 begon Tars met het schrijven van eigen nummers. Nu blijft hij nog steeds op zoek gaan naar z’n eigen ding waarbij hij de gitaar en het songwriten gebruikt om zijn emoties en bedenkingen over liefde, leed en leven in kwijt te kunnen. Samen met Nicolas Vlaeminck vormt hij een duo. Je kan de heren live aan het werk zien op 10 oktober in het Muziekcentrum Cactus te Brugge.

Waar komt de naam vandaan en stel jullie eens voor!

De naam ‘Tars’ is eigenlijk gewoon mijn voornaam. Ik heb genoeg bandjes gehad in het verleden waar we op zoek gingen naar de zotste bandnaam ooit maar uiteindelijk vind ik Tars speciaal genoeg. Er zijn er ook niet zoveel hé. 

Ik begon op mijn 16 met gitaar te spelen. Dit ging niet altijd even vlot. Ik had al snel mijn buik vol van de lessen en het oefenen van de opgelegde akkoordjes. Rond mijn 18de ben ik via YouTube liedjes beginnen leren die mij wél lagen. Daardoor was ik meteen verliefd op het instrument. Het was ook de tijd dat ik experimenteerde met zang. Ik ben de mensen die zeiden dat het mooi was extreem dankbaar dat ze gelogen hebben want zij zetten mij aan om het te blijven doen. Gelukkig is het goed gekomen 😉 Geleidelijk aan begon ik eigen nummertjes te schrijven, deed ik kleine optredentjes en bracht ik een ep’tje uit. Hier en daar kwamen er leuke kansen dankzij vi.be.

Via een optreden in een kelder in Gent leerde ik Nicolas Vlaeminck kennen. Hij moest er toen ook spelen. Op dat moment beslisten we om eens samen te repeteren en voilà, 5 jaar later staan we in Luminous Dash 🤟🏻.