Home Interview SOUND TRACK: MOJO & THE KITCHEN BROTHERS

SOUND TRACK: MOJO & THE KITCHEN BROTHERS

by Bart Verlent

Mojo & the Kitchen Brothers is een vijfkoppig bont Belgisch gezelschap dat de tijdgeest van de vroege 70’s tevoorschijn tovert. Met hun van psychedelia doorweekte mix van heavy progrock. Maar ze zijn meer dan een nostalgie-trip: grondig genesteld tussen de wortels van hun tijdgenoot-psych-rockers nemen ze de luisteraar mee op een reis door het limbo tussen verleden en heden.

Dit Antwerps vijftal bracht vorig jaar de debuutep Flaming Tiger Lizard uit en dit jaar verscheen hun eerste album Mojo’s Heavy Cream waardoor ze op verschillende zomerfestivals te zien waren. Deze groovy band staat op 29 september in Het Bos in Antwerpen waar ze een gooi gaan doen naar een finaleplaats van Sound Track.

© Mojo & The Kitchen Brothers

Waar komt de naam vandaan en stel jullie eens voor!
De naam Mojo & the Kitchen Brothers komt uit de serie Fargo. Mike Milligan and the Kitchen Brothers zijn hier een bende. Er is een bepaalde scène waar een agent aan hen vraagt of zij Mike Milligan and the Kitchen Brothers zijn, waarop Mike Milligan antwoordt: “You make us sound like a prog rock band”. Toen we dit hoorden, was het voor ons duidelijk dat we iets met die naam moesten doen. Wat later hebben we van Mike Milligan dan Mojo gemaakt.

Hoe ziet jullie muzikale geschiedenis er uit?
Jules, Mathijs en Warre hebben een paar jaar geleden al samen gespeeld in een andere band. Warre heeft Luca en Jon leren kennen op school. Aangezien we veel dezelfde muzikale interesses hebben was dit perfect. We hebben sindsdien een ep en een album uitgebracht.

Wanneer kwam het besef dat muziek spelen jullie passie is?
Ik denk dat het voor iedereen altijd al wel duidelijk is geweest. Wanneer we op het podium staan en samen muziek kunnen maken, bestaat er niets anders dan dat moment zelf, het is de ultieme vorm van vrede en broederschap. Dus om de vraag te beantwoorden: het is nog nooit zo duidelijk geweest als toen we voor de eerste keer samen speelden.

Wie zijn voor jullie inspiratiebronnen en hoe kan jullie muziek het best omschreven worden?
Onze grootste inspiratiebronnen zijn vooral te vinden binnen de 70’s rock scene en hedendaagse psychedelische/ progressieve rock. Wat voorbeelden uit die 70’s scene zijn Wishbone Ash, King Crimson, Pink Floyd, James Gang, Allman Brothers en Nektar. Voorbeelden van moderne invloeden zijn All Them Witches, Radio Moscow, Kikagaku Moyo en King Gizzard and the Lizard Wizard. Ook zijn we niet vies van stevigere muziek zoals Melvins of Mastodon. Onze muziek kan dus omschreven worden als een mengeling van 70’s psych-/progrock en moderne (heavy) psychrock.

Voor welke band willen jullie graag het voorprogramma spelen en waarom?
King Gizzard and the Lizard Wizard, cuz they’re fucking awesome.

Wat maakt jullie anders dan andere bands?
Wat ons anders maakt is dat wij het gevoel hebben dat we jong en oud kunnen raken en dat zij ons begrijpen. We kunnen zowel nostalgie als toekomstige nostalgie opwekken bij de mensen. Onze shows zijn dus perfect om samen met je pa naartoe te gaan. Hij kan zijn jeugd herbeleven en gij krijgt gratis bier.

Wat wordt de volgende (grote) stap voor de band?
Onze volgende grote stap is om een tweede album op te nemen. Buiten dat zullen we wel zien wat er op ons pad komt, maar we blijven vooral hard werken.

En wat is jullie favoriete plaat aller tijden en waarom?
Het hangt er wat vanaf aan wie van de band dat je dit vraagt. Voor onze drummer is dit You van Gong. Voor onze bassist is dit Hot Rats van Frank Zappa. Voor onze gitaristen is dit Souvlaki Space Station van Slowdive (Luca), Blood Sugar Sex Magic van Red Hot Chili Peppers (Jon) en RAM van Paul McCartney (Jules).

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?
Het mooiste aan muziek is dat het voor een unieke connectie kan zorgen. Deze brengt alle mensen bij elkaar. Er is niks anders dat dit kan doen zoals muziek.

Het minst mooie is misschien bepaalde aspecten van de business die er bij komt kijken, die er net voor kan zorgen dat deze connectie wegvalt.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More