Home Belgisch SOUND TRACK : MELOBIRD

SOUND TRACK : MELOBIRD

by Didier Becu

4 oktober wordt een belangrijke dag voor dagdromer Melobird, want het wordt op Sound Track meteen zijn eerste optreden. Getipt door Nathan Daems van Black Flower, en dat wil toch iets zeggen. Een gesprekje voor een nadere kennismaking…

Waar komt de naam vandaan en stel je maar eens voor!
Melobird betekend melodie-vogel. Het staat voor melodieën in samenhang met de vrijheid en rust van een vogel. Ikzelf heet Lander en ben opgegroeid in Langemark te West-Vlaanderen. Sinds mijn 12de ben ik gepassioneerd door het maken van muziek en sindsdien ben ik daarmee nooit gestopt. Creativiteit en vrijheid zijn voor mij essentiële bezigheden als mens en ik streef ernaar om als melobird zoveel mogelijk mensen te inspireren en gelukkig te maken. 

Hoe moeten we jouw muzikale geschiedenis tot nu voorstellen? 
Toen ik 16 was stond ik al op de planken onder mijn pseudoniem Outlander waarmee ik harde elektronische muziek bracht. Na talloze festivals en clubs heb ik beslist om me meer te richten op positiviteit, spiritualiteit en creatieve vrijheid.

Wanneer volgde het besef dat muziek spelen je passie is? 
Wanneer ik als 16 jarige de +18 clubs binnentrad als dj had ik een moment waarbij ik dacht dat dit mijn ding is en dat muziek mijn echte passie is voor het leven.

Wat maakt volgens jou de Belgische muziekscene uniek, of is die helemaal niet uniek? 
Ik ben iemand die mij erg inspireer op muziek uit alle hoeken van de wereld. België komt weinig aan bod als het aankomt op mijn favoriete smaken of favoriete artiesten. 

Met welke band of artiest wordt je vergeleken, hoewel je dat absoluut niet wilt?
Outlander. 

Voor welke band wil je graag het voorprogramma spelen en waarom?
De bands waarvoor ik in het voorprogramma wil spelen bestaan niet meer.

Wat maakt je anders dan andere bands?
Mijn klanken en het gevoel die ik breng zijn erg gebaseerd op hartverwarmende emoties en euforie die ik alleen kan vertalen naar muziek.

Wat wordt de volgende (grote) stap voor jou?
Op 4 oktober 2019 doe ik als melobird mijn eerste live-act. Dit vergt veel voorbereiding en werk en zal zonder twijfel een unieke belevenis worden voor zowel mij als het publiek. 

Welk album kan je ‘on repeat’ beluisteren?
Live At The Acropolis van Yanni.

En wat is je favoriete plaat aller tijden en waarom?
Shine On You Crazy Diamond van Pink Floyd: dit nummer voelt als een buitenaardse trip en is onbeschrijfelijk perfect gebracht.

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?
Dat is wat je er zelf van maakt. Het gevoel van emotie en de mogelijkheid tot het oproepen van herinneringen zijn enkele van de magische aspecten die muziek te bieden geeft.

Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur mee in een lift te zitten en waarom?
Mijn lieve vriendin Margot omdat ze mijn favoriete persoon is op aarde.


You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More