Home Interview SOUND TRACK – Lunace

SOUND TRACK – Lunace

by Ann Cnockaert

Antwerpse singer-songwriter Lunace werkte het afgelopen jaar hard aan nieuwe muziek. Samen met haar huidige producer maakt ze electropop. Lunace speelt op 14 oktober in JH Wollewei in Turnhout.

Lunace

Waar komt de naam vandaan en stel jullie eens voor!

De artiestennaam Lunace heeft zeker en vast een betekenis. Maar deze hou ik liever voor mijzelf, helaas 😉 Hoewel ik het gezicht ben van Lunace, zijn we eigenlijk met twee die de muziek maken. Mijzelf, Katrien, een 21-jarige singer-songwriter en producer Andris Barabas. Samen maken wij alternatieve, elektronische popmuziek! Voor het live optreden spelen we met drie personen. Joshua is onze enthousiaste elektronische drummer en Joppe speelt keys en werkt met Ableton. Wat een top team!

Hoe moeten we jullie muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?

Ik schrijf wel al een tijdje nummers. Aangezien ik net op Pxl music ben afgestudeerd als singer-songwriter spreekt dit natuurlijk voor zich. Ik probeerde alles op mijn eentje te producen maar wilde mijn muziek naar een ander level brengen. Andris, een geweldige elektronica student op Pxl music, had mijn demo’s beluisterd en wou me hier graag in verder helpen. Zonder enige twijfel zijn we samen muziek beginnen maken, heel de lockdown lang. Onze samenwerking ging zo vlot dat we op een korte tijd al veel demo’s af hadden. We vullen elkaar muzikaal perfect aan. Vandaag de dag hebben we onze ep klaarliggen om de wereld in te sturen.

Wanneer volgde het besef dat muziek spelen jullie passie is?

Toen ik jonger was maakte ik heel graag muziek met mijn papa, het zit dus zeker in de familie. Maar ik heb eigenlijk jarenlang topsport turnen gedaan. Tot ik op een dag een te zware kwetsuur ben opgelopen en al het sporten werd aan de kant geschoven. Ik ben toen volop op muziek beginnen focussen en dat heeft mij enorm hard gered. Toen wist ik dat het een ‘geluk bij een ongeluk’ was en ik mijn echte passie gevonden had.

Wie zijn voor jullie inspiratiebronnen en hoe zou jullie muziek het best omschreven worden?
Inspiratie bronnen zijn vooral Labrinth en Banks. De donkere elektronische sounds en de producties zijn geweldig. Ook de lichte, zuivere neutrale stem van Banks in contrast met de donkere elektronica is geweldig en dat doen we met Lunace dus ook. Verder halen we nog inspiratie uit muzikanten zoals Joji en James Blake.

Onze muziek omschrijven we als alternatieve, elektronische popmuziek. We brengen een echte sfeer waar je helemaal in meegetrokken wordt.

Met welke band of artiest worden jullie vergeleken, hoewel jullie dat absoluut niet willen?

Oprecht heeft nog nooit iemand ons kunnen vergelijken met een bestaande artiest. Zoals hierboven kan je afleiden dat we ook inspiratie uit andere artiesten halen, maar we blijven toch enorm origineel.

Voor welke band willen jullie graag het voorprogramma spelen en waarom?

Tsar B. Ze maakt prachtige elektronische muziek. Ook zij heeft het alternatieve in haar muziek zitten. Hoewel we andere muziek maken hebben we toch wat raakvlakken. Ik geloof dat onze set het perfecte voorprogramma zou kunnen zijn voor haar.

Wat maakt jullie anders dan andere bands?

Ik herhaal het misschien nog eens, maar ik geloof dat wij uniek zijn. Hoewel we in de elektronische pop zitten, wat een groot luisterpubliek heeft, hebben we toch onze eigen unieke invloeden in de muziek. En dat maakt het interessant.

Wat wordt de volgende (grote) stap voor de band?

De ep-release! Ik ben super blij om eindelijk dit project de wereld in te sturen en veel shows te spelen.

Wat is jullie favoriete plaat aller tijden en waarom?

Hoewel dit buiten ons genre valt, kan ik met zekerheid zeggen dat zowel Andris als Ik Grace van Jeff Buckley de beste plaat ooit vinden. Zijn prachtige stem is hemels. Elk nummer zit zo goed in elkaar, extreem muzikaal. Voor Andris’ bachelorproef heeft hij elk nummer hiervan ontleed. Heel jammer dat we Jeff Buckley’s muzikaliteit moeten missen vandaag de dag.

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?

Het mooiste is dat muziek een universele taal is. Iedereen kan zich erin vinden en iedereen voelt verschillende emoties en maakt er zijn eigen verhaal van. Prachtig. Het helpt elk individu op deze wereld op een bepaalde manier. Ik kan zelfs geen negatief argument geven i.v.m. muziek. 

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More