Home Belgisch SOUND TRACK: JUNIPER

SOUND TRACK: JUNIPER

by Liesbet Willems

Ontstaan vanuit het solo-project Flo voert Juniper je terug naar de kern van muziek. Wil je dit ervaren? Passeer dan op 5 oktober in Wilde Westen te Kortrijk want daar verdedigen ze hun plaats in het muziekparcours Sound Track. Wie ze zijn, lees je hier.

Flo

Waar komt de naam vandaan en stel jullie maar eens voor!
Wij zijn Juniper, een band met allemaal leden uit het West-Vlaamse (regio Kortrijk) die nu reeds allen in Gent vertoeven. We maken indie-pop-rock-folk-met een vleugje folk; moeilijk te beschrijven dus, je moet het zelf maar eens komen checken. De naam Juniper is er gekomen omdat ik graag een link wilde houden met Flo (voordien speelde ik solo onder de naam Flo), aangezien mijn teksten me steeds zeer nauw bij het hart liggen. Juniper is de boom waar jeneverbessen aanhangen. De link is misschien ver te zoeken maar bij deze: Flo –> flora –> bloemen en bomen –> Juniper), et voila! 

Hoe moeten we jullie muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?
Tot een jaar geleden speelde ik steeds solo als Flo, maar ik wilde mijn muzikale uitspattingen uitbreiden en heb aan mijn broer (Leander) en enkele vrienden (Femke Decoene en Jonas Desmet) gevraagd om me te vervoegen. Tot nu toe hebben we eigenlijk nog maar een stuk of 5 optredens achter de rug, dus Juniper staat nog in zijn kinderschoentjes, maar met Sound Track klaar om gehoord te worden!

Wanneer volgde het besef dat muziek spelen jullie passie is?
Ik denk dat dit bij ieder van ons anders is. Het leuke bij mij is dat mijn broer (Leander) mij heeft geïnspireerd, hij kocht een basgitaar en dat zorgde er voor dat ik ook muziek wilde spelen. Ik kocht een gitaar en liet die enkele jaren stof vangen vooraleer ik er echt mee aan de slag ging. Later besefte ik dat mijn passie eerder bij zingen dan bij gitaar spelen ligt. Jonas zijn achtergrond in het trommelkorps, waarbij hij van café tot café trok voor een colaatje!

Wat maakt volgens jullie de Belgische muziekscene uniek, of is die helemaal niet uniek?
In België vallen er altijd nieuwe bands te ontdekken, wanneer je denkt het allemaal te kennen zijn er alweer tal van bands ontstaan. Ik vind het leuk nieuwe kleine bandjes te ontdekken, vaak proberen ze iets nieuws te brengen. 

Wie zijn voor jullie inspiratiebronnen en hoe zou jullie muziek het best omschreven moeten worden?
Als iemand een suggestie heeft hoe onze muziek omschreven moet worden, laat maar weten! Ik vind het steeds heel moeilijk te beschrijven. Het is ontstaan vanuit singer-songwritermuziek, maar nu we met full band spelen zitten er ook invloeden van rock, indiepop tot zelfs funk in Als ik het zou moeten vergelijken met iets, misschien Jade Bird, Angie McMahon, Nilüfer Yanya of Stella Donnelly. 

Met welke band of artiest worden jullie vergeleken, hoewel jullie dat absoluut niet willen?
Toen ik nog solo speelde, werd ik vaak vergeleken met Joni Mitchell of Joan Baez, maar dat vind ik zeker weten een compliment. Tot nu toe ben ik nog nooit beledigd geweest door vergelijkingen. 

Voor welke band willen jullie graag het voorprogramma spelen en waarom?
hoh, dat zijn er veel ! Stel maar iets voor, ik ben zeker dat we ’t zullen zien zitten. 

Wat maakt jullie anders dan andere bands?
Gelijke verdeling van mannen en vrouwen; wij geloven in gender equality. 

Wat wordt de volgende (grote) stap voor de band?
Enkele nummers opnemen, en hopelijk snel ook een ep, zodat we onze muziek kunnen delen met de wereld. Tot dan zal je naar een show moeten komen om het te kunnen zien. Tot we zo ver zijn, willen we graag gewoon veel muziekjes maken, veel repeteren en veel shows doen. 

Welk album kunnen jullie ‘on repeat’ beluisteren?
Ik luister telkens 2 weken lang naar hetzelfde album om dan over te schakelen naar een ander. momenteel is het Norman Fucking Rockwell van Lana Del Rey. 

En wat is jullie favoriete plaat aller tijden en waarom?
Flo: Voor mij is dat For Emma, Forever Ago van Bon Iver. Dat kwam uit rond de tijd dat ik zelf muziek begon te spelen, en heeft me in mijn beginjaren heel erg geïnspireerd. Nu, 11 jaar later, kan ik er nog steeds van genieten. 
Leander: Morphine – Cure For Pain
Femke: I_con van De Staat
Jonas: Mark Lanegan – Bubblegum

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?
Alles is mooi aan muziek! De muziekwereld kan soms hard zijn, maar ik geloof dat het het allemaal waard is. Misschien is dat nog mijn jeugdig optimisme. 

Met wie zouden jullie het niet erg vinden om 8 uur mee in een lift te zitten en waarom?
Doe maar een psycholoog dan, ik zal het nodig hebben. Vastzitten in een lift is mijn grootste angst, sinds Sjakie En De Chocoladefabriek heb ik nachtmerries over liften die beginnen vliegen… Ik neem liever de trap.  

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More