Home Interview SOUND TRACK – GRIZMO

SOUND TRACK – GRIZMO

by Ann Cnockaert

Grizmo werd finalist in De Nieuwe Lichting 2021. UK drill/trap/grime zijn volledig zijn ding.

Waar komt de naam vandaan en stel je eens voor!

Ik ben Grizmo, 20 jaar en ik kom uit Zwartberg-Noord. UK artist. Drill, trap en grime zijn mijn ‘main’ genres maar ik flip wel wat van alles.

Mijn naam komt van mijn hond Gizmo die recentelijk is overleden RIP ❤️❤️. 

Hoe moeten we jouw muzikale geschiedenis voorstellen?

Mijn opa hield heel veel van platen afspelen of kopen en dingen opnemen met een oude recorder. Ik heb mijn opa nooit gekend maar heb wel het gevoel dat het door hem indirect wel komt, die passie voor muziek. Mijn mama hield ook heel veel van muziek. 

Wanneer kwam het besef dat muziek spelen jouw passie is?

Het besef kwam toen ik in een heel diepe put zat 4 jaar geleden en muziek haalde mij daaruit. Puur luisteren gewoon. Het besef om het zelf te doen kwam ook al snel mee in die periode.

Wie zijn jou inspiratiebronnen en hoe zou jouw muziek het best omschreven worden?

Alles is voor mij wel voor inspiratie vatbaar, je moet jezelf er gewoon voor openstellen. Maar mijn voorbeelden zijn wel sowieso mijn zus, mijn vader en ikzelf. 

Mijn muziek zou ik omschrijven als Grizmo. Veel mensen zeggen me als ik op een track sta, al is het een feature, de seconden dat je mij hoort, laat ik alle spotlight op mij schijnen, dan ‘own’ ik ff die track alsof het die van mij is.

Met welke band of artiest word je vergeleken, hoewel je dat absoluut niet wilt?

Ik werd op begin vaak vergeleken met Stormzy maar dat is denk ik ook gewoon omdat mensen toen niet zoveel andere artiesten kennen van de UK Rap Music scene.

Wat maakt je anders dan andere bands?

Ik heb een verlamming vanaf mijn geboorte aan mijn linkerarm en plus ik rap in een UK London accent, waarvan ik weet dat heel weinigen het doen en in de stijl dat ik het doe ken ik niet echt iemand. Alhoewel Miss Angel daar wel eigenlijk ook nog bij hoort. Soutout MISS!

Wat wordt de volgende (grote) stap voor jou?

De volgende stap voor mij is blijven hard werken. Werken, werken, werken.

En wat is jouw favoriete plaat aller tijden en waarom?

Favoriete plaat aller tijden is: Skepta – Nasty (Disstrack Devilman)

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?

Het mooiste aan muziek is dat er door golven en klanken zoveel mensen kunnen samenkomen en ‘energy’s’ kunnen delen met elkaar. Het minste leuke aan muziek is dat de ‘business side’ van muziek heel sneaky en vol met slangen kan zijn dus je moet echt spits zijn.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More