Home Interview SOUND TRACK: Evi Aurora

SOUND TRACK: Evi Aurora

by Ann Cnockaert

Evi Aurora heeft de harde en chaotische aspecten van het leven omgezet in haar creatieve uitlaatklep door eerlijke emoties en gevoelens te vertalen in haar muziek en zang. Dit heeft geresulteerd in rauwe, oprechte autobiografische nummers die luisteraars kunnen raken en waarin ze zichzelf kunnen herkennen. Voor Evi zelf brengen deze nummers rust en geluk, en ze brengt ze met passie en overtuiging ten gehore, waarmee ze haar persoonlijke verhaal deelt. Op 30 september heb je de kans om Evi Aurora live te beleven in Jeugdhuis Plug-in in Leopoldsburg.

©Evi Aurora

Waar komt de naam vandaan en stel je maar eens voor!

De naam ‘Evi Aurora’ is de naam die ik van mijn ouders heb gekregen bij mijn geboorte. Ik vind de combinatie van de twee namen heel uniek en perfect als artiestennaam. In het dagelijkse leven kennen mensen mij als ‘Evi’ of ‘Eef’.

Ik ben tweeëntwintig jaar en woon inmiddels 17 jaar in België, maar ben afkomstig uit Nederland en recent afgestudeerd aan de hogeschool als sociaal werker. Ik werk in een gesloten inrichting waar ik met jongeren kan werken die vaak kampen met dezelfde problemen en onzekerheden, die ik had als kind. Muziek zorgt voor een verbinden met de jongeren en hun leefwereld.

Hoe moeten we je muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?

Mijn hele leven lang ben ik al gek op muziek, dit vanaf jongs af aan. Ik ben opgegroeid met een moeder die in haar tienerjaren in een band zong. Ook mijn vader heeft een muzikale achtergrond, zo zong hij ook in een band en drumt. Mijn oudere broer rapt ook.

Vanaf dat ik heel jong was, kon je mij overal horen zingen of rappen. Ik droom er al heel mijn leven van om te kunnen performen voor een groot publiek. Als jongere heb ik veel struggles gekend omdat mijn thuissituatie niet de ideale was. Muziek was tijdens die zware periodes in mijn leven mijn houvast.

Een aantal jaar geleden ben ik begonnen met het schijven van mijn eigen muziek en eigen songteksten. Dit was voor mij een manier om mijn gevoelens te uiten en deels te verwerken wat ik heb meegemaakt.

Twee jaar geleden ben ik begonnen met optredens te doen, en dit is waarvoor ik leef en waar ik zo van geniet.

Wanneer volgde het besef dat muziek spelen je passie is?

Vanaf dat ik heel jong was kon je mij overal horen zingen of rappen. Ik droom er al heel mijn leven van om te kunnen performen voor een groot publiek. Vroeger stond ik tijdens de danslessen te performen op het podium naast de docent en in de schoolmusical wist iedereen dat ik zou gaan zingen voor de rollen verdeeld waren.

Wie zijn voor jou inspiratiebronnen en hoe zou jouw muziek het best omschreven moeten worden?

Mijn inspiratie haal ik uit dingen die ik meemaak, actuele onderwerpen en andere artiesten zoals Lauren Hill, S10, Latifah,… teksten met een dieper achterliggende betekenis. Alhoewel dit inspiratiebronnen zijn voor me betekent dit niet dat ik me hiermee direct kan vergelijken. Ik heb het gevoel mijn eigen stijl te creëren door rap, zang en poëtische teksten te combineren met elkaar.

Voor welke band willen je graag het voorprogramma spelen en waarom?

Het zou mij heel vet lijken om het voor programma te zijn bij een show van S10, die in Nederland natuurlijk helemaal gaande is. Ook vind ik Yade Lauren hard, Dylisa, Tabitha, Billie Eilish, Nicki Minaj,er zijn er zoveel meer.  Ik geloof er in dat vrouwen elkaar meer moeten supporten in de maatschappij waarin we leven om zo meer een samenhorigheidsgevoel te creëren.

Wat maakt je anders dan andere bands?

Ik denk dat wat wij doen vrij uniek is op onze manier. De teksten die ik schrijf zijn puur, gecombineerd met een gevoelige beat. In ieder nummer probeer ik een bepaalde diversiteit te creëren, om op die manier te blijven experimenteren en uit mijn comfortzone te gaan.

Wat wordt de volgende (grote) stap voor jou?

De volgende stap is op zoveel mogelijk blijven experimenteren, speelkansen te creëren en nieuwe muziek uit te brengen.

En wat is je favoriete plaat aller tijden en waarom?

Mijn favoriete plaat allertijden is Moment for life van Nicki Minaj ft. Drake. Als jonge meid heb ik veel gekampt met onzekerheden. De muziek van Nicki heeft me meer zelfzekerheid gegeven in moeilijke tijden. Iedere keer als ik deze song opzet, kan ik teruggaan naar de momenten dat ik het moeilijk had. Dit motiveert me om iedere dag de beste versie van mijzelf te zijn en bepaalde dingen juist los te laten.

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?

Het mooie aan muziek  dat het voor verbinding zorgt. Het creëert een samenhorigheidsgevoel. Aan de andere kant kan muziek een hoop gevoel losmaken, dit kan je ook ervaren als iets negatiefs. De kracht zit er juist in om dit om te draaien naar iets positiefs en je hieraan vast te houden.

Facebook Instagram Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More