Home Belgisch SOUND TRACK : DK

SOUND TRACK : DK

by Bjorge Meulemeester

DK is een artiest uit Meise die naast zingen en keyboard ook nog eens zijn eigen muziek producet. Zijn grootste invloeden zijn 90’s hiphopartiesten als Foxy Brown, Lil Kim, LL Cool J, Mase en Notorious B.I.G. Zijn teksten zijn geïnspireerd en gevormd door persoonlijke ervaringen. Je kan hem live aan het werk zien op zaterdag 21 september, 20u in Nosta, Opwijk. Hieronder krijg je alvast te lezen wie hij is en wat hij doet!

Waar komt de naam vandaan en stel je maar eens voor!
What’s good! Mijn naam is DK. Ik ben het niet ver gaan zoeken, David Kawende. Ik ben 24 jaar oud. Ik kom uit Meise maar heb mijn tienerjaren in de straten van Vilvoorde
gespendeerd. Ik kom uit een familie van 7 kinderen. Mijn vader is een muzikant, muziek was dus thuis altijd te horen. Van James Brown naar Michael Jackson en Otis Redding of cassettes. Hiphop werd mij doorgegeven via mijn oudere broers en zussen. Ik ben de voorlaatste van de familie. Mijn allereerste contact met hiphop was via liedjes van LL Cool J, Foxy Brown and The Notorious B.I.G. Na hun leerde ik Lil Kim kennen, Mase… Vandaag ga ik nog steeds op zoek naar oude sounds die ik mij herinner maar waarvan ik de naam van de artiest niet kende.

Hoe moeten we je muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?
Ik ben nu sinds 2 jaar non stop bezig en ik probeer zo consistent mogelijk te blijven.
Ik blijf groeien. Ik heb een ep (Broke Niggas) en twee reeksen freestyles (No More Talking en Still Not Talking) uitgebracht sinds november 2018

Wanneer besefte je dat muziek spelen je passie is?
Op mijn 17de was ik veel bezig met het helpen van een F.O.G. (Fly Over Gang). Die groep bestaat ondertussen niet meer. Ik was bezig met een studio sessie, het helpen met schrijven en nog veel meer. Ik ben toen ook als soloartiest gestart. Ik deed dat graag, ik hielp graag. Het voelde niet moeilijk of saai. Het voelde niet als een job aan. Het was echt het creatief bezig zijn met naar wat ik verlangde. Natuurlijk moet je de fame erbij nemen maar daar streef ik niet naar.

Wat maakt de Belgische muziekscene uniek denk je, of is die helemaal niet uniek?
Op zich hebben wij enorm veel talent maar het is spijtig dat België zijn talenten niet zelf maakt. Je moet naar het buitenland gaan om door te breken. België geeft zijn producten niet genoeg of heel weinig credit. Er is in België niet echt een muziekscene, laat staan een hiphopscene. Je moet durven risico’s nemen. Wat betreft hiphop, daar moeten ze meer mensen van de cultuur zelf erbij trekken. De beste frietjes worden door de Belg zelf gemaakt, toch?

Wie zijn voor jou inspiratiebronnen en hoe zou je je muziek zelf omschrijven?
Als het over de teksten gaat dan zeg ik mijn dagelijkse leven. Over techniek en alles wat erbij hoort dan zeg ik The Notorious B.I.G, Jay Z, Mase, Lil Kim en Foxy Brown. Ik heb trouwens al hun albums in mijn gsm staan of ergens op een computer.

Met welke band of artiest word je vergeleken, hoewel je dat absoluut niet wilt?
Geen enkele. Elke artiest met wie ik vergeleken word, is iemand naar wie ik opkijk.

Voor welke band zou je wel eens graag het voorprogramma willen spelen en waarom?
Jay-Z en Meek Mill. Van de oude generatie is Jay-Z de beste die het ooit heeft gemaakt. Van het nieuwe is het voor mij Meek Mill “so it’s only right I perform for the best”! Trouwens, het laatste album van Meek Mill Championships is voor mij een van de hardste rap albums van deze tijd.

Wat maakt jou anders dan andere bands/artiesten denk je?
Mijn kledingsstijl, mijn smaak voor bepaalde dingen. Ik bestudeer echt mijn craft. Velen doen dit niet. Ik ben de perfecte mix van de hedendaagse 90’s. Naast dit is mijn muziek stijl echt niet wat er gaande is op dit ogenblik.

Wat wordt de volgende (grote) stap voor jou?
Mijn tweede ep Still Broke uitbrengen. Deze zal op 30 november 2019 om middernacht beschikbaar zijn op alle streaming services.

Welk album kun je op repeat beluisteren?
Ready To Die van The Notorious B.I.G. en Release Some Tension van SWV (Sisters With Voices, een r&b-groep).

En wat is je favoriete plaat aller tijden en waarom?
Mo’ Money, Mo’ Problems. Als kind kon ik niet praten, maar deze lyrics kende ik toen al van buiten. Trouwens een van de beste video clips aller tijden voor mij.

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?
Het mooiste is het creatieve gedeelte. Het minst mooie is de business.

Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur mee in een lift te zitten en waarom?
I don’t know. I will pass on this one, haha.

vi.be / Facebook / SoundCloud

Meer info over Sound Track vind je hier.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More