Home Belgisch SOUND TRACK: BONZO

SOUND TRACK: BONZO

by Luminous Dash

De tip van Portland voor Sound Track? Bonzo: het lo-fiproject van songwriter Thijs Boyen (Capibara, ex-YAWNS) die met zijn band al op podia zoals De Zwerver, Trix, Het Depot ,Boomtown, Rock Zerkegem en Vama Veche stond. Op 27 september verdedigt de band haar kleuren voor Sound Track in JH De Bunker in Glabbeek.

Waar komt de naam vandaan en stel jullie maar eens voor!
Toen ik klein was hadden wij thuis een hond en die hond heette Bonzo. Ik was maar net 10 toen hij stierf maar ik heb altijd gedacht om zijn naam te gebruiken als bandnaam. Dus 5 jaar geleden heb ik die kans gegrepen!

Hoe moeten we jullie muzikale geschiedenis tot nu voorstellen? Bonzo bestaat al 5 jaar met mij (Thijs) als songwriter. Intussen zijn er al een aantal muzikanten gepasseerd aan het project. Ongeveer een jaar of twee geleden begon zowat iedereen van de toenmalige band zijn eigen weg op te gaan. Verhuizen naar Gent, andere interesses, …. Dat was even moeilijk voor Bonzo, maar gelukkige staat er nu weer een band. We wonen allemaal in Leuven, wat het makkelijk maakt. We repeteren veel en hangen daarbuiten ook op café. Dat maakt de band nu sterker dan ooit.

Wanneer volgde het besef dat muziek spelen jullie passie is?
Van het moment dat ik een gitaar vastnam en besefte dat ik nog niet te oud was om er aan te beginnen. Ik denk dat ik toen wist dat ik muziek wou maken voor de rest van mijn leven, zelfs zou niemand het ooit horen.

Wat maakt volgens jullie de Belgische muziekscene uniek, of is die helemaal niet uniek?
België is een klein landje maar zit toch boordevol talent. Volgens mij komt dat door tal van muziekkansen als deze. Jonge bands hebben een motivatie om voor iets te werken en krijgen hierdoor weer meer kansen aangeboden.

Wie zijn voor jullie inspiratiebronnen en hoe zou jullie muziek het best omschreven moeten worden?
Voor mij zijn dat muzikanten die het allemaal deden zonder al te veel nadenken. Zo denk ik aan Daniel Johnston zaliger of R. Stevie Moore. Twee artiesten die muziek schreven op hun slaapkamer in eerste instantie voor hun eigen plezier.

Met welke band of artiest worden jullie vergeleken, hoewel jullie dat absoluut niet willen?
Mac Demarco. Het is niet dat ik het absoluut niet wil want ik ben een grote fan. Maar soms krijg ik te horen dat we ‘juist Mac Demarco’ zijn, terwijl dat ik het gevoel dat ons slackerniveau veel lager ligt dan God Mac.

Voor welke band willen jullie graag het voorprogramma spelen en waarom?
Supergrass op 5 februari in de AB. Ik heb net gemaild…

Wat maakt jullie anders dan andere bands?
Ik weet niet of we anders zijn dan andere bands. Wat we wel proberen is de mensen zich
ten allen tijden laten thuis voelen tijdens een concert van Bonzo. Ik wil de mensen het gevoel laten geven dat we niet meer zijn als een ander omdat we op dat moment op het podium staan. Het moet aanvoelen alsof je in je eigen living zit te kijken.

Wat wordt de volgende (grote) stap voor de band?
Ik ben nu volop aan het schrijven. We gaan daar een van dezer met de hele band mee aan de slag. Daarna gaan we de studio in en zien wat er uit komt. Singletje,ep of plaatje. We gaan ook voor de eerste keer samenwerken met een producer.

Luister op Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More