Home Interview POLLYDOX

POLLYDOX

by Nel Mertens

Op Pollydox’ profiel lezen we “pretty much shit if you ask me” en ze omschrijven hun sound als luid en irritant. Maar dit viertal wil vooral zoveel mogelijk optreden, want daar doen ze het voor. Een reden te meer om op 5 maart naar de Kinky Star te gaan. Maar eerst vuurden wij alvast enkele vragen op hen af.

Waar komt jullie bandnaam vandaan? Verwijst hij naar ‘polidox’ of zelfauthoriteit of hadden we het daarmee helemaal fout? Wat betekent deze voor jullie?
Eigenlijk zochten we gewoon iets unieks, een woord dat op zich geen betekenis had. Een naam dat als je hem opzoekt, meteen bij ons terechtkomt. Mensen horen er verschillende dingen in maar voor ons zijn er geen juiste of foute verklaringen.

Hoe is de band ontstaan? Waar leerden jullie mekaar kennen?
Milan, Aaron en Steven hadden al een project aan de gang maar zochten iets serieuzer. Vervolgens hebben ze Sean als drummer binnen gehaald, die de rest met meer oude punk beïnvloed heeft. Aaron en Sean kende elkaar al een beetje door hun gemeenschappelijke smaak voor muziek. Uit onze eerste repetitie kwamen meteen drie nummers voort, opgenomen in een tuinhuis van 2m2 . Hierdoor was de klik snel gemaakt.

Hoe ontstaat een nieuw nummer?
Ons proces is tot hiertoe altijd hetzelfde gebleven, iemand komt met een melodie of riff en de rest probeert hier iets op te vinden. Alles gebeurt op buikgevoel, als iemand er niet helemaal achter staat, dan schrappen we alles. Pas als iedereen tevreden is, houden we het stuk. Soms nemen we hele repetities op en herbeluisteren we deze om mogelijks interessante stukken uit op te pikken.

Hoe omschrijven jullie je muziek zelf het liefst?
Wij vinden allemaal wel dat we niet echt deel willen uitmaken van een bepaalde groep of scene. Ook spiegelen we onszelf ook niet teveel aan anderen maar doen gewoon ons ding. We houden het spontaan en zien wel wat ervan komt. Wij houden wel van pure en oprechte muziek en proberen zelf onze eigen vorm van pure muziek te maken. Iedereen luistert zoveel verschillende soorten muziek dat elk van ons wel wat andere invloeden te bieden heeft. Dat gaat van Delta Blues tot elektronische muziek. Hierdoor worden we niet graag gelabeld omdat dat alleen maar beperkend kan zijn. Maar het is luid en irritant.

Wat is jullie eerste muzikale herinnering?
Als band sowieso onze eerste ontmoeting.

Wat is jullie muzikale natte droom?
In de toekomst eens op tour gaan, al is het maar brak eens door Europa. In het algemeen zoveel mogelijk optreden om toch een vorm van reputatie op te bouwen. Albums en dergelijke zijn nog niet echt aan de orde. Bij ons gaat het merendeels over de live-ervaringen en het weg van huis zijn. Goeie optredens geven en muziek maken waar we volop achterstaan is voor ons de hoofdzaak. Ook muziek maken die mensen in beweging brengt. Kortom, live retestrak zitten.

Dank je wel, Pollydox, voor dit retestrakke interview!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More