Home Belgisch PHILIPPE GUNST (CURTIS, INDIANS)

PHILIPPE GUNST (CURTIS, INDIANS)

by Luminous Dash

Curtis staat zowel nationaal als internationaal bekend als één van de beste Joy Division tribute-bands, om niet te zeggen de beste. Bassist Philippe Gunst is samen met zanger Peter Lissens ook nog betrokken bij een ander project: Indians. Een muzikaal project dat zich door de muzikale tuin van Joy Division, New Order en David Bowie loodst. En kijk op 2 december staan ze op de tweede editie van het Luminous Dash-festival in de Kinky Star. Maar niet alvorens Philippe eerst onze tien vragen beantwoordt!

Welke rol speelt muziek in je leven?
De absolute hoofdrol… Vanaf dat de wekker radio me wakker schreeuwt tot de iPod wanneer ik ga slapen is er muziek. Muziek zit ook altijd in mn hoofd als het stil is, op mijn fiets naar het werk bijvoorbeeld, overal… Muziek is de rode draad in mijn leven, het heeft bijvoorbeeld bepaald wie mijn beste vrienden zijn geworden, en het blijft gewoon waar ik het liefste mee bezig ben en wat ik het liefste doe (naar live-optredens gaan bijvoorbeeld) Zonder muziek was ik helemaal niet wie ik nu ben.

Wat is de eerste plaat die je in je leven kocht. Niet liegen!
Le Freak van Chic. Freak out!

Welke artiest of band heeft jou op het podium meest geïmponeerd?
Toen ik als 16-jarig gastje naar TC Matic ging kijken, op de eerste rij in de Vooruit, dat heeft me dat letterlijk omver geblazen… enorm indrukwekkend! Ik was voor de rest van mijn leven in de handen van die duivelse rock ’n roll!

Noem drie bands of artiesten van dit moment die we in het oog moeten houden.
Newmoon: een mega goede band! hun Space is voor mij album van het jaar!
Wwwater: wat een talent!
Whispering Sons, die hebben een resem fantastisch goede nieuwe nummers klaar liggen. Ik wacht vol ongeduld op hun eerste album.

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
Ik kan niet kiezen tussen Roxy Music – Stranded, The Clash – London Calling, U2 – Boyof Joy Division Unknown Pleasures.

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat ooit in jouw ogen?
Remain In Light van Talking Heads, een meesterwerk.

Wat is volgens jou de meest overgewaardeerde plaat in je ogen?
Al die platen die ik kocht maar na een één beluistering nooit meer heb opgelegd, zo zijn er jammer genoeg wel een paar.

Welke platen doet jou wenen?
Sea Change van Beck, en recent Blackstar van David Bowie…

Mocht jij voor 24 uur in de huid mogen kruipen van iemand anders, niet noodzakelijk een muzikant. Wie zou het zijn, en wat zou je dan doen?
Bill Gates of ne andere mega-rijke typ, en dan aan Natuurpunt een paar miljard dollar doneren, waarmee ze enorme stukken grond MOETEN kopen hier in Vlaanderen, en er ongelooflijk veel bomen op laten planten, zodat ons land opnieuw zoveel bos heeft als in de jaren1800! Hahaha, voor een utopische vraag hoort een utopisch antwoord hé.

Noem eens het meest gênante moment uit je artiestenleven!
Pff, die keer dan ik met mijn toenmalig groepje de eer had om het voorprogramma van Faith No More te mogen spelen, en ik na 5 seconden in het eerste nummer van onze set een snaar brak, en geen reserve gitaar bijhad. Een Roxy in Dendermonde heeft me zien sukkelen met een poging om in recordtempo een nieuwe snaar op te leggen, maar door de zenuwen duurde dat… echt verschrikkelijk lang. Belangrijke les geleerd die dag: altijd een tweede gitaar meedoen naar optredens.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More