Home Belgisch MIMI WATERFALL

MIMI WATERFALL

by Nel Mertens

Met Fela Kuti, Bob Marley, Lauryn Hill en J. Dilla als inspiratie en een holistische, spirituele levensvisie stelt Mimi Waterfall groei en een beter begrip van onze plaats in de wereld van vandaag voorop. Ontdek wie Mimi Waterfall, a.k.a. Godess In The Flesh, a.k.a. The Original Bantu Princess is, waar ze als mens voor staat en als muzikante voor gaat.

Waar komt je naam vandaan en stel je maar eens voor!
Mimi Waterfall cause my love is a healing, just like water is cleansing.

https://youtu.be/sNlWaYnp7ig

Hoe moeten we jouw muzikale geschiedenis tot nu voorstellen?
Mijn muzikale geschiedenis startte wanneer ik besefte dat muziek mijn heling was. Ik schrijf al een tijdje, maar was een coverzangeres. Het was pas wanneer ik besefte hoe belangrijk mijn verhaal was, dat ik volledig mezelf op het podium kon zijn. Momenteel geef ik een voorproefje van wat ik te bieden heb, the first wave of Mimi Waterfall, if you will.

Wanneer besefte je dat muziek spelen je passie is?
Muziek is altijd aanwezig geweest in mijn leven. Zoiets als een tweede natuur. En wanneer iets zo prominent is in je leven, moet je er iets mee doen.

Wat maakt de Belgische muziekscene uniek denk je, of is die helemaal niet uniek?
Ik denk dat de Belgische muziekscene zeker veel te bieden heeft maar velen de exposure niet krijgen waardoor het lijkt alsof er niet veel leeft.

Wie zijn jouw inspiratiebronnen en hoe zou je je muziek zelf omschrijven?
De meeste artiesten waarnaar ik opkijk, zijn artiesten die ook naast het podium een duidelijke positie innamen in de maatschappij. Ik denk dan aan Bob Marley en Nina Simone. Hun talent is algemeen aanvaard maar de persoon achter de muziek is even bewonderenswaardig.

Met welke band of artiest word je vergeleken, hoewel je dat absoluut niet wilt?
Ik hoor vaak Erykah Badu of Miss Lauryn Hill en neem dit zeker niet slecht op. Ik apprecieer het dat ze die energie in mij herkennen ondanks mijn eigen identiteit. Beide zijn vrouwen waarnaar ik opkijk. Het mooie (en misschien ook het nadeel) aan kunst is dat iedereen zijn/haar eigen interpretatie eraan kan geven. Ik vat dit niet persoonlijk op omdat iemand anders mening mijn realiteit niet definieert. 

Voor welke band zou je graag het voorprogramma eens willen spelen en waarom?
Chronixx, gewoon voor de reggae vibes. 

Wat maakt jou anders dan andere bands denk je?
De intentie achter mijn muziek, die ik ook altijd kenbaar maak wanneer ik een set start. Lekker viben en even totaal jezelf zijn. 

Wat wordt de volgende (grote) stap voor de band?
Meer muziek, meer vibes.

Welk album kan je op ‘repeat’ beluisteren?
Brown Sugar (Deluxe Edition). De A Capella’s? AMAZING. D’Angelo laat mij zweven, keer op keer opnieuw!

Wat is je favoriete plaat aller tijden en waarom?
Roy Ayers – I Am Your Mind (part 2). Smooth en groovy en de lyrics zijn zo eerlijk. I appreciate that. 

Wat is het mooiste en het minst mooie aan muziek?
De impact van muziek is een voordeel en een nadeel. Muziek kan mensen samenbrengen of net het tegenovergestelde doen. Fela said it best: “Music is a spiritual thing, you don’t play with music”. Muziek is als het ware een wapen, het enige dat je moet weten is waarvoor je strijdt. 

Met wie zou je het niet erg vinden om 8 uur in een lift te zitten en waarom?
Ari Lennox. Ze komt heel authentiek over en ik denk dat we elkaar veel te vertellen zullen hebben. Die 8 uur zullen snel voorbij gaan.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More