Home Belgisch MASSOKIDS

MASSOKIDS

by Hans Verhoeven

Massokids: rock uit Tielt en op 9 mei te zien op Rock Tielt. Dan lijkt de cirkel rond maar nee, Diamonds is pas de tweede single van het viertal, waarvan we er eentje even aan de mouw konden trekken.

Moeten we vragen hoor: vanwaar de naam Massokids?
Tom Vanlaere: Massokids klinkt gewoon lekker. Als je toch meer wil: Masso is het mannelijk van ‘massa’, wat niet bestaat. Kids: ironie voor soms al grijzende en kalende groepsleden en verder (flauwe) woordspeling op ‘masochist’. Het alludeert op onze aanvankelijke tegenzin om opnieuw een band op te richten en een nieuwe muzikale goldrush aan te vangen.

Is dit nu Dé Groep, of blijven jullie in andere bands spelen?
Affirmatief, op beide deelvragen, maar ik kan alleen voor mezelf spreken.

Jullie zijn geen studentjes meer, wie doet wat, qua job?
Arjan Bogaert (44) is zelfstandig uitbater van de Barefootstudio. Ik (46) ben zelfstandig grafisch ontwerper. Stephan Spriet (leeftijd onbekend) is logistiek medewerker bij een secundaire school en Kristof Vande Wege (33) is dan weer leerkracht lager onderwijs en student beeldende kunsten.

Wat zijn de belangrijkste, al dan niet muzikale invloeden?
Waar we zeker van zijn is de zon, de stand van de maan, onze genen, hormonen, suikerspiegel en bloeddruk. Muzikaal hebben we niet echt grote gemene delers die ons sturen. Alle drummers houden van Tool en alle gitaristen van Jimmy Page. Zelf luisterde ik volgens Spotify vooral naar Thom Yorke (Susperium), Mika Levi, Kim Gordon, Dead Rider, maestro Pawlowski, Franz Schubert (Winterreise), … Kristof vindt The New Year dan weer heel inspirerend. Maar het kan gerust dat onbewuste invloeden, pakweg van MNM dat aanstond in de lokale bazart, de bovenhand halen in de statistieken en dat er ergens toch wat Dua Lipa is ingeslopen. In dat geval onze oprechte excuses.

© Koen broos

Jullie zullen wel uit het Tieltse komen. Is er een muziekscène, daar?
Ja, toch wel. Maar niet zozeer een beweging of een stroming zowaar. Elk gaat zijn kant uit. In mei wordt Tielt Rockt georganiseerd, een driedaagse volledig gevuld met Tieltse bands. Vaandeldrager van dit evenement is niemand minder dan Dirty Pik, sinds jaar en dag aanvoerder van punkband The Dirty Scums. En verder: The RG’s, Quails, Nighthawks, The Breynolds, Muscles and Bones… (spelen niet op Tielt Rockt ) en er is natuurlijk Dirk., die wij claimen als Tieltenaars.

Wat zijn de toekomstplannen?
Toekomstplannen op heel korte termijn: de videoclip (die we altijd zelf verzorgen) afwerken voor een nieuwe track, Babelonea, zodat we online wat zichtbaarheid genereren en verder onszelf en onze set optuigen voor enkele concerten. Ondertussen blijven we gretig experimenteren op zoek naar ons eigen muzikaal smoel, om hopelijk in het najaar wat nieuw materiaal op te kunnen nemen. En op langere termijn: try, fail, repeat! Hopelijk in crescendo.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More