Home Belgisch L’ITCH.

L’ITCH.

by Hans Verhoeven

L’itch heeft net haar debuut uit. Hoog tijd voor onze man om hun lastig te vallen met wat vraagjes.

Hoe voelt het om een debuut-lp uit te hebben?
Bevrijdend, maar ook eng. We broedden al zo lang op het idee van Urges dat het verdorie tijd werd dat dat ding de wereld in werd getrapt. Het enge is dat we, omdat we ons eerste plaatje uiteraard graag zien, ook hopen dat het goed onthaald wordt. Maar iedereen weet dat als je ergens een beetje bang van wordt, het net datgene is wat je moet doen!

Sander, schreeuw jij je stem niet kapot? Je zal hem misschien niet kennen, maar je klinkt soms als T.V. Smith, zanger van The Adverts, 43 jaar geleden.
Nee joh, daar zijn truken voor. Als een pasgeboren jonkie honger heeft en uren om eten ligt te brullen, is die achteraf hees? We verleren héél wat tricks omtrent onze stem naarmate we ouder worden, en schreeuwen is er daar één van. Het doet ook gewoon deugd, zoveel kabaal maken met je gezicht. Ik heb er met plezier veel tijd ingestoken om die technieken opnieuw aan te leren.

(c): Projectwolf.be

Geschreven in een leegstaand ziekenhuis? Wat doet dat met een mens? The Shining? (daarin was het een leegstaand hotel, maar soit)
Nog meer zelfs, ik heb er enkele maanden gewoond. Al die ideeën voor Urges kregen een stevige voedingsbodem toen Evil Penguin Records ons contacteerde. We kregen dankzij hen de kans onze plaat op te nemen in de wonderbaarlijke studio waar onder anderen The Hutch van SN8 werd opgenomen. Ik besloot dus om deeltijds te gaan werken, me op te sluiten in een goedkope woning (de afdeling cardiologie stond te huur) tot Urges eruit voortkwam. Wat doet dat met een mens? Als je ‘s nachts gaat ronddwalen in een leegstaand gebouw met 240 kamers en je strompelt met je fles wijn het mortuarium binnen… Je zou gek zijn als dat niets met je doet.

En wat zit er eigenlijk in het grondwater van Mechelen? De bands uit die regio blijven maar komen.
Mechelen is een kleine stad, dus als er ergens een band speelde, dan ging je kijken. Elke keer dezelfde gezichten zien, maakt dat je begint te praten. Die scène is trouw geworden en we zijn allemaal fantastische vrienden. We repeteren zelfs met Psychonaut en Pothamus in hetzelfde kot. Dat motiveert enorm! We drinken ook allemaal hetzelfde bier, misschien is het dat?

Wat zijn de Grote Voorbeelden voor jullie? Clichévraag, excuses.
Moeilijk om te zeggen, we luisteren allemaal naar andere muziek. Voor L’itch zijn dat onder anderen De Staat, QOTSA, The Guru Guru, The Prodigy, The Dillinger Escape Plan, Death Grips… Maar de ideeën komen van overal… zelfs uit techno en van bij Edith Piaf.

Theatraal hedonisme’ klinkt het in de perstekst. Hoe hedonistisch zijn jullie? Qua drank, drugs en alle andere geneugten des levens?
Nooit te veel. Soms te weinig. We zijn brave kindjes hoor, maar er is soms die ene vrijdag die je maandag nog voelt.

Die samenzang in Ronka zegt alles: jullie klinken als één macht. In het echt goeie vrienden of gewoon collega’s die toevallig in dezelfde band zitten?
Voor die bombastische samenzang hebben we een mannenkoor bij elkaar gezocht. De gasten van Psychonaut, Pothamus, Berang… zijn allemaal zo lief geweest om te komen helpen! En ja hoor, we zien elkaar graag! Het is met een knuffel en een kus.

Sander, jij bent ook leerkracht. Wat geef je de leerlingen mee en kennen ze L’itch?
Ik zou ze graag veel meer willen meegeven dan hetgeen ik in de les vertel, maar zouden ze me geloven? Ik denk dat ze vooral zelf hun neus moeten breken van al die muren waar ze nog tegen gaan lopen. Leerkrachten moeten ook soms een beetje hypocriet zijn. Ze moeten altijd het goede voorbeeld geven, en bestaat er iemand die dat kan? Ik help mezelf een beetje door niet te veel te lossen over mijn leven als muzikant.

Onnozele vraag die er niks toe doet: supporter van de Racing of van De Kakkers?
Diegene die elkaar niet bij elkaar meppen in de tribunes.

Hoe ziet 2020 en verder er voor jullie uit?
Veel optreden, we doen dat gewoon zo graag! En misschien iets nieuws?

Hebben jullie – Do You Need A Hug – een knuffel nodig?
De afsluiter van onze plaat! Do You Need A Hug gaat eigenlijk over praktiserende racisten. We denken dat racisten niet meer communiceren en dat die gasten door hun bierbuik niet degelijk meer kunnen knuffelen. Vergelijk het met een kindje dat boos op de grond stampt, maar nog niet kan praten. Zielige sukkelaars zijn het. Eigenlijk heeft iedereen graag een knuffel, dus graag! Kom hem geven op één van onze volgende shows! Op 15 februari met Breakfast At Midnight in Jake’s place – Westerlo!!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More