Home Belgisch JANNE VANNESTE (MONSKOPOLI)

JANNE VANNESTE (MONSKOPOLI)

by Luminous Dash

Zo’n vier jaar geleden zat Janne Vanneste bij The Happy (een supergroep met Reinhard Vanbergen, Charlotte Caluwaerts en Isolde Lasoen), maar sinds kort heeft ze haar eigen project uit de grond gestampt: Monskopoli. Omdat we van geen leugenaars houden, leggen we meteen maar de waarheid op tafel: de dromerige, vrij donkere en verwarde sound van Monskopoli heeft ons vanaf de eerste seconde weggeblazen. Een groep waar je zonder meer nog veel zult van horen. Tien vragen aan Janne…

Welke rol speelt muziek in je leven?
Overlevende rol. Mezelf in een kalmere staat van zijn brengen. Emoties die te ingewikkeld zijn om te verwoorden in een andere taal omzetten. Eénheidsgevoel ook, samen muziek maken en luisteren.

Wat is de eerste plaat die je in je leven kocht. Niet liegen!
Hmmm woeps, ik denk dat dat K3 was. Mijn mama en ik gingen toen samen naar de cd-winkel in Wevelgem, ik was in de wolken. Ik kon niet stoppen met dansen op de muziek en wilde later net zoals hen worden! Wat een klein beetje is uitgekomen toen ik met The Happy ging spelen, maar dat bleek toch niet helemaal m’n ding te zijn.

Welke artiest of band heeft jou op het podium meest geïmponeerd?
Michael Gira van Swans. Die man is een bezweerder. Hij heeft de kracht om met zijn muziek mensen in een diepere staat van zijn te brengen. Ik was echt aan het trippen man op die muziek, ik zag beelden van indianen die veranderden in spaceships, whahaw. (No drugs)

Noem drie bands of artiesten van dit moment die we in het oog moeten houden.
Hannah van Rumours, Lise van Umm en Manou van Le manou. Drie topwijvekes, elk op hun eigen manier. Sexy producergirls, hmm.

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
Houses Of The Holy van Led Zeppelin vind ik wel een hele mooie. Die ging op in het café van mijn papa, ik keek er altijd gefascineerd naar.

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat ooit in jouw ogen?
Spirit Of Eden van Talk Talk is wel een mooie plaat en niet zo héél gekend…

Wat is volgens jou de meest overgewaardeerde plaat in je ogen?
Met alle respect voor de fans, maar als ik iets moet kiezen zou het waarschijnlijk wel de plaat van Ed Sheeran zijn ofzo. Ik ken de naam niet. Heeft hij wel een plaat eigenlijk? Waarschijnlijk wel.

Welke plaat doet jou wenen?
Al sinds mijn 16/17 jaar is dat toch wel Great Gig In The Sky van Pink Floyd. Dat moment dat die vrouw haar keel openzet, waw.

Mocht jij voor 24 uur in de huid mogen kruipen van iemand anders, niet noodzakelijk een muzikant. Wie zou het zijn, en wat zou je dan doen?
Eén of andere oorlogsmens en zeggen op televisie dat liefde het enige is dat ons ooit zal kunnen redden en dat we allemaal niet zo bang hoeven te zijn. Of zo.

Noem eens het meest gênante moment uit je artiestenleven!
Toen ik naar de repetitie ging van The Happy en ik verdwaald was langs een gigantisch lange baan: het begon te regenen, ik wist niet welke kant ik moest opgaan en had ook net een sucky schooldag achter de rug, ik begon dramatisch te wenen, op dat moment passeerde Reinhard me met z’n brommer om me te komen redden. En zo heb ik nog heel veel gênante momenten eigenlijk.

DIDIER BECU

Facebook

Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More