Home Belgisch JACQUES NOMDEFAMILLE (HEISA)

JACQUES NOMDEFAMILLE (HEISA)

by Didier Becu

Nog een maandje slapen of zo, en de tweede editie van het Luminous Dash-festival gaat van start (2 december in de Kinky Star is dat). Headliner is Heisa, een band waarvan wij (en vele anderen) zeer veel verwachten. Vaak omschreven als Tool, wat wel waar is, maar vergeet vooral het woord Heisa niet. Wij vuurden de tien vragen af op zanger Jacques Nomdefamille.

Welke rol speelt muziek in je leven?
Passief niet meer zo’n grote rol als 5 of 10 jaar geleden. Er gaan weken voorbij dat ik absoluut naar niks luister. Actief daarentegen is het alles, de ideale expressievorm.

Wat is de eerste plaat die je in je leven kocht. Niet liegen!
Mijn eerste lp was Bad van Michael Jackson. De eerste plaat die ik met mijn eigen geld kocht was The Score van The Fugees. Valt nog mee!

Welke artiest of band heeft jou op het podium meest geïmponeerd?
Pffff. Er zijn er zoveel. Sonic Youth op Pukkelpop 2007, JJ72 op Werchter 2001, The Strokes in de AB in 2002, Mono in de AB in het midden van de 2000’s, Sigur Ros op Pukkelpop 2008, Shellac in Kunstencentrum België, BRNS in de TRIX, Bronze in een jeugdhuis in Bilzen, Casse Brique elke keer dat ik ze in Luik en omstreken zag…

Noem drie bands of artiesten van dit moment die we in het oog moeten houden.
Moet dat iets onbekends zijn? Ik luister niet meer veel nieuwe dingen. Madensuyu gaat een nieuwe plaat uitbrengen en dat is nog altijd de beste band van België, dus ja, hou hun (opnieuw) in het oog.

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
Ænima van Tool.

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat ooit in jouw ogen?
Ænima van Tool. Ik weet dat die gewaardeerd wordt, maar niet genoeg.

Wat is volgens jou de meest overgewaardeerde plaat in je ogen?
Closer van Joy Division. Of iets van The Beatles.

Welke plaat doet jou wenen?
Ik ween niet, ik ben een man. You Are Free van Cat Power.

Mocht jij voor 24 uur in de huid mogen kruipen van iemand anders, niet noodzakelijk een muzikant. Wie zou het zijn, en wat zou je dan doen?
De vriendin van Ellen Page. Wat ik zou doen lijkt me duidelijk.

Noem eens het meest gênante moment uit je artiestenleven!
Al spelend met gitaar van het podium springen en beseffen dat de kabel te kort was.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More