Home Interview GUY VAN NUETEN: “De kat moet vooral muizen vangen”

GUY VAN NUETEN: “De kat moet vooral muizen vangen”

by Kris Verdonck

Van bijgeloof en bijhorende duivels moet Guy Van Nueten niet veel weten. Op vrijdag 13 november om 13u11 dropte de naar Antwerpen uitgeweken Kempenaar de nieuwe track en clip, Sekwens N°1 van The Wired ep, een schoon stukje instrumentale elektronica uit de voorstelling Van Muizen En Mensen van Laika. Het is een pittig voorsmaakje van Decent Music, dat eind volgend jaar verschijnt met daarop 20 jaar opdrachtwerk verzameld staat.

Guy Van Nueten ken je misschien wel van zijn nineties-groep The Sands (April And June!) en door zijn samenwerkingen met dEUS of  bijhorende Barman, waarmee hij een succesvolle duo-lp maakte. Maar de man is veel, veel meer dan dat. Filmsoundtracks, dans, theater, solowerk …

Guy Van Nueten: “Componeren is een eenzame bezigheid, da’s één van de redenen waarom ik zo graag in opdracht werk. Je krijgt een structuur aangereikt, er komt een première aan en je verdient je brood. Mensen vragen hoe ver je staat, hoe het gaat, je ziet je muziek tot leven komen in de handen van scenaristen, regisseurs, acteurs, cameramannen en monteurs.

Mijn doel is het werk te verbeteren, te ondersteunen, de kracht van muziek is ongezien in film of podiumkunsten. Welke stijl het dan precies is, maakt me niet zoveel uit: de kat moet vooral muizen vangen. Op Wired heb ik drie nummers gebundeld waar ik een elektronische weg ben ingeslagen.”

En die elektronica-weg loopt de komende tijd verder: ”Het gaat richting Night Has Come, de soundtrack van een film uit 2019 (van Peter Van Goethem), een hybride met orkest en elektronica.”

Website

Cover: (c) Ann Vallé

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More