Home Belgisch MOONBOAT

MOONBOAT

by Luminous Dash

Muziek zat altijd in de genen van Michaël Lamiroy. Zo was hij amper 11 toen hij solist werd in het kinderkoor van de Vlaamse Opera, en later toen hij de geheimen van de gitaar ontdekte, begon hij onmiddellijk aan het schrijven van zijn eerste songs.

Inmiddels is Michaël reeds violist en gitarist bij School Is Cool, alsook toetsenist en uitvoerder van de tweede zang bij Tin Fingers: een band die sinds de release van hun No Hero ep door zo wat iedereen (terecht!) getipt wordt als één van de te volgen bands in het Belgenland.

Artiesten hebben evenwel altijd de drang om hun eigen ei te leggen, in het geval bij Michaël is dat via Moonboat.

In 2015 verscheen al een eerste ep : Sundrops. Deze werd opgenomen met Thomas Jillings, Quinten De Cuyper, Nathan Wouters en Niels Van Heertum. Het plaatje werd goed ontvangen door de pers, maar nog niet opgepikt door het grote publiek. Maar wie de muziek hoort, weet dat dit slechts een kwestie van tijd is.

2018 wordt zonder meer een belangrijk jaar voor Moonboat. Weldra komt een nieuwe release uit. De eerste single, Stone In The River, is nu via YouTube te bekijken en deze nieuwe strack onthult meteen het geheim waarop Michaël Lamiroy een patent lijkt te hebben: het schrijven van dromerige songs die zich door zijn breekbaarheid aan je ziel vastklampen.

Nick Drake en Tim Buckley zweven altid wel ergens rond, niet dat dit deert. Grootste schoonheid is immers altijd simpel. Wij zijn alvast overtuigd…

DIDIER BECU

Vi.be

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More