Home Interview Dead High Wire

Dead High Wire

by Nel Mertens

Interview Dead High Wire

Na Pray For Us, durfden we wel eens aan het bidden te slaan: meer! Geef ons nog meer! Wat het postpunktrio Dead High Wire doet, is heerlijk. Met hun debuutplaat durven ze postpunk uit het soms melig-melancholische schuifje te trekken, doordat ze niet schuwen om hun songs te overladen met een flinke portie rauwheid. Rechtdoor, confronterend, straf!

En ze zijn aanwezig op het verjaardagsfeest van 10 jaar Wool-E op 9/3 in De Klinker in Aarschot (samen met Der Klinke, Hatchling en A Slice Of Life). Even checken hoe ze daar naar uitkijken…

Dat jullie het graag iets steviger laten klinken dan een doorsnee postpunksound, dachten we. Een bewuste keuze om jullie op deze manier te onderscheiden? Eerder een aanvoelen van de maatschappelijke sfeer (kwaadheid, angst… ?) die er de laatste jaren hangt? Of gewoon de sound die jullie graag neerzetten, zonder veel nadenken?

We vinden niet meteen dat we steviger klinken dan de doorsnee postpunkband. Wat is de doorsnee postpunksound? We denken niet echt na als we songs maken. Misschien zou dat al fout zijn. We houden alle drie van donkere muziek en wat we spelen past toevallig bij mekaar. Geen idee, we spelen wat goed voelt.

Een tijdje geleden maakten jullie de bedenking dat jullie wellicht nooit op de Belgische radio gespeeld zouden worden. Echt doorbreken is niet eenvoudig. Hoewel jullie voor optredens ook al internationale weg in sloegen. Hoe ervaar je dit nu?  

Er zijn veel bands die niet op de radio geraken. Dat is spijtig, maar ook gewoon de realiteit. We hebben er eigenlijk geen mening over. We vinden onze muziek goed en als de radiozenders dat niet vinden dan kunnen we daar helaas weinig aan doen.

Wat betekent muziek voor jullie? Zijn jullie ook met andere dingen bezig?

We zijn ook met andere dingen bezig. Zoals geld verdienen. Sacha is naaktmodel voor de kunstacademie van Antwerpen, Ruben bloemschikt met sierpompoentjes en Davy, onze nieuwe drummer uit Oostende, runt een tweedehandswinkels in afgeschreven ziekenhuisbedden.

Labelen, we haten het. Maar het kwaad is reeds geschied… Is postpunk het juiste labeltje om te beschrijven wat jullie maken? Hoe omschrijven jullie zelf jullie muziek het liefst aan anderen? 

Ja, postpunk. Cold wave … zeg het maar. Postpunk is het makkelijkst. Als je met chorus dweept is de vergelijking met Joy Division, New Order, de vroege The Cure, The Sound en zelfs Corners nooit ver weg.

Jullie spelen binnenkort op het verjaardagsfeest van jullie label Wool-E. Wat betekent Wool-E voor jullie? Kijk je naar een bepaald optreden uit?

Wel, Wool-E is het label dat onze cd’s aan de man brengt. Onze lp’s zijn gereleaset via Wagonmaniac. We zijn natuurlijk dankbaar dat de twee labels er zijn opgesprongen en – vooral – enorm enthousiast zijn over onze muziek.

We kijken zeker uit naar het optreden in de Klinker en zouden volgend jaar echt graag op W-Fest in Waregem spelen.

Wat is jullie muzikale droom?

Spelen op de betere muziekpodia in België en in de buurlanden. Dat al zeker. En goddelijk verlichting als het even kan.

Facebookevent / Wool-E-shop

Dead High Wire: Bandcamp / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More