Home Belgisch CUTS AND BRUISES

CUTS AND BRUISES

by Hans Verhoeven

Ze komen uit Aarschot en er zijn er vijf van. Cuts and Bruises: het is lawaai, het is Ghosting, de single, en hier zijn ze.

Vergeet al de rest, dit is punkrock. Vanwaar komt de muzikale agressie?
We zijn niet kwaad. We zijn eigenlijk gewoon een bende onnozelaars die zich graag amuseert. Onze muziek is de uitlaatklep daarvoor. We maken daarom graag energieke en luide muziek. Het is pure adrenaline. We nemen het leven niet graag te serieus. Ghosting is eigenlijk als een soort grap begonnen. Het is gebaseerd op een grappige anekdote die we meemaakten met de band. Jef (gitaar en zang) kreeg toen het idee om er een heel lied aan toe te wijden. Ghosting gaat over het fenomeen waarbij je genegeerd wordt op de sociale media. Het lijkt misschien heel kwaad, maar ook dat moet je dus niet te serieus nemen.

Wat zit er in het drinkwater dat uit Aarschotse kraantjes komt?
Aarschot is hét pronkstuk binnen de marginale driehoek. Daar weet je al genoeg mee denk ik.

We haten het om dingen in vakjes te plaatsen, maar we zijn masochisten: hoe omschrijven jullie Cuts and Bruises?
We vinden het zelf moeilijk om in hokjes te denken als het op onze muzikale stijl aankomt. We willen muziek maken zonder beperkingen. We halen onze invloeden uit veel verschillende genres, maar dan vooral noise en grunge. Ook een beetje punk. Voor de rest hebben we een duister, maar geflipt kantje.

Wij horen Sham 69 maar vergeef het ons, wij zijn oud. Wat zijn jullie invloeden?
Wel, ouder publiek vergelijkt ons graag met zulke nostalgische energieke knallers: Cabaret Voltaire, zelfs Praga Khan, nu ook Sham 69. We zouden er onszelf niet aan willen toeschrijven, maar het is misschien de energie die zo herkenbaar is. We worden door middel van eigen playlists onbewust geïnspireerd door de Belgische muziekscène: The Guru Guru, Kapitan Korsakov, Raketkanon, Brutus… Dat wil niet zeggen dat we ons écht op deze bands baseren. Maar het zijn wel allemaal heel energieke en krachtige bands. En het is vooral die energie waarin we ons wel kunnen vinden. Daarnaast ook nog The Smashing Pumpkins, Queens Of The Stone Age, Sonic Youth… Hoe dan ook, we proberen zoveel mogelijk ons eigen ding te doen.

Anella, het is een rotvraag maar mensen willen dat wel weten: hoe is het om als vrouw in een band te zitten met vier mannen?
De maatschappij heeft daar een groter probleem mee dan ik. De rockwereld is natuurlijk nog steeds (jammer genoeg) een mannenbastion. Als vrouw wordt het over het algemeen niet van je verwacht dat je in een luide rockband zit. Eigenlijk kunnen die vooroordelen mij geen barst schelen. Het heeft mij ook nooit tegengehouden om muziek te maken. Voor de rest zijn wij gewoon vijf beste vrienden. Niels (bas)en ik zijn trouwens al een lange tijd in een relatie. We komen allemaal uit dezelfde muziekschool en het was nooit ‘anders’ omdat ik een vrouw ben. Als we samen met z’n vijven op stap gaan, worden we wel eens raar aangekeken omdat ik de enige vrouw in de groep ben. Onlangs dachten een paar vrouwen die we niet kenden tijdens het uitgaan in Leuven nog dat de rest van de band misbruik van me wilde maken. Maar ik snap dat wel, het zien er natuurlijk heel zware jongens uit hé.

Is er interesse van labels?
Wederkerige? Wij hopen natuurlijk van wel.

Waar kunnen we jullie zien, binnenkort?
De zomer van 2020 moet voor ons losbarsten van de shows. Momenteel zit onze zanger Jef vier maanden in Ierland. Daarom liggen de optredens nu stil. Als hij weer terug is, vliegen we er weer helemaal in.

Wat zijn de plannen, voor even binnenkort?
Binnenkort droppen we ons nieuw logo en dat zal er echt vet uitzien. We kunnen ook al een kleine sluier oplichten, want onze tweede single is bijna klaar om gereleaset te worden (hint: ergens in de lente). We kijken er ook naar uit om in de nabije toekomst onze eerste ep op te nemen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More