Home Belgisch CONCOURS CIRCUIT: Flxwride

CONCOURS CIRCUIT: Flxwride

by Ann Cnockaert

Vanaf jonge leeftijd bespeelde Flxwride de gitaar en hij begon zijn muzikale reis in diverse metalprojecten voordat hij zich richtte op underground hiphop, beïnvloed door artiesten zoals BONES, Scarlxrd, Ghostemane, Lil Peep en Killstation. Als autodidact is hij verantwoordelijk voor alle aspecten van zijn project: van het produceren van muziek, schrijven van teksten tot aan het mixen en masteren. Zijn muzikale wereld omvat een mix van intense sferen en diverse stijlen van rappen. Op 8 december treedt hij op tijdens de finale van het Concours Circuit in de Botanique.

Waar komt de naam vandaan en stel jezelf voor!
Mijn artiestennaam is Flxwride, met een x die de o vervangt. Een knipoog naar de underground rapcultuur waarin de x vaak een klinker vervangt, meestal de o! Ik denk hierbij vooral aan grote invloeden zoals Scarlxrd of Sxmpra. De naam moet ook vrij gemakkelijk uit te spreken zijn, en de x geeft de energie aan die eruit kan komen. Ik heb verschillende flows, verschillende energieën die ik probeer te beheersen, en Flxwride is de definitie van het surfen op deze verschillende stromen.

Wat is je muzikale achtergrond en wanneer wist je dat muziek maken je passie was?
Ik ben geboren in een muzikale familie. Mijn vader is gitarist en mijn moeder zangeres/bassiste. Ze hadden een band voor hun plezier en gaven ook kleine concerten. Mijn vader gaf me al op zeer jonge leeftijd een gitaar, ik denk dat ik toen ongeveer 7 jaar oud was. Hij introduceerde me ook in de metalcultuur, waarmee ik een sterke band kreeg tijdens mijn tienerjaren. Daardoor richtte ik mijn eigen metalband op met mijn broer als drummer.

Rond mijn 15/16 jaar besefte ik dat muziek mijn passie was. Ik begon mijn eigen nummers op te nemen op mijn computer, vooral tijdens de periode van Covid, en begon langzaam mijn muzikale horizon te verbreden naar trap-metal, waarbij ik artiesten ontdekte zoals Ghostemane, Scarlxrd, Bones en $uicideboy$. Vervolgens begon ik mijn eigen producties te maken en begon ik daarop te rappen…

Wie zijn je inspiratiebronnen en hoe zou je je muziek het beste omschrijven?
Mijn inspiratiebronnen zijn zeer divers. Maar de artiesten die mij het meest inspireren zijn Scarlxrd, Bones, Ghostemane, $uicideboy$, Lil Peep en Killstation. Ik denk dat wat mijn muziek het beste omschrijft, een diversiteit aan zware sferen is, of ze nu rustig of energiek zijn, melodieus of zeer ritmisch. Ik wil verschillende stijlen uitproberen en mezelf niet beperken tot slechts één vibe bijvoorbeeld.

Voor welke band zou je graag het voorprogramma verzorgen en waarom?
Ik zou dolgraag het voorprogramma verzorgen van $uicideboy$. Het zijn artiesten die ik bewonder en die muziek maken die lijkt op de mijne, zij het met genoeg verschil om ze niet met elkaar te verwarren. Ik denk dat ze een publiek hebben dat jouw energie oppikt en het teruggeeft, en dat is voor mij het belangrijkste tijdens live-optredens.

Wat maakt jou anders dan andere bands?
Ik denk dat wat mij onderscheidt van andere bands allereerst is dat ik alles alleen doe. Productie, teksten, rap, mixen en masteren. Het voordeel is dat ik tot in de kleinste details kan gaan en mezelf kan ontplooien zonder afhankelijk te zijn van iets anders, hoewel dit veel meer tijd kost. Ik denk ook dat wat mij onderscheidt van andere bands is dat ik al mijn releases met elkaar verbind. Veel nummers refereren naar elkaar, ik verberg veel dingen in projecten, of het nu gaat om albumhoezen, titels, geluidsdetails daarin en zelfs in de teksten. Ik probeer een consistent universum te creëren dat een verhaal vertelt.

Wat is de volgende (belangrijke) stap voor jou?
De volgende belangrijke stap is zichtbaarheid. De Concours Circuit geeft me die kans en ik denk dat dit een cruciale stap is voor het functioneren van een muzikaal project. Natuurlijk maak ik muziek uit passie, maar ik wil mensen zien die zich verbonden voelen met wat ik doe, vooral live, dat is waar alles zinvol wordt. We geven energie, en het terugkrijgen daarvan is waarschijnlijk het beste wat er op deze planeet bestaat.

Wat is je favoriete album aller tijden en waarom?
Mijn favoriete album aller tijden is het album …And Justice For All van Metallica. Dat album is pure kunst, alle nummers zijn ongelooflijk en de boodschap die het uitdraagt is zo belangrijk. Alles eraan is perfect, elk nummer op dat album is legendarisch en de riffs en drums vertegenwoordigen voor mij de top van wat metal kan zijn in zijn complexiteit, creativiteit en perfectie.

Wat is het mooiste en minst mooie aan muziek?
Het mooiste aan muziek is de diversiteit aan genres, die verschillende gemeenschappen creëren en de bewegingen die ze voortbrengen. Dit alles maakt zoveel mogelijk, van festivals die legendarisch worden door hun geschiedenis, tot het aankaarten van zaken en massa-revolutionaire bewegingen. Ik denk dat muziek mensen aanspreekt en hen in staat stelt zichzelf te vinden en los te laten zonder enig oordeel. Er is niets lelijks aan muziek.

Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More