Home Belgisch BLANC

BLANC

by Bart Verlent

Het viertal Blanc is afkomstig van het platteland rond Gent en heeft een hart voor het hardere gitaarwerk en catchy poprock. De band bracht tot nu toe drie singles uit die allemaal zeer verschillend klinken. Enkele vragen voor deze band met een brede muzikale smaak.

(c) Kwinten De Maertelaere

Jullie laatste single Smile Of An Angel heeft een ander geluid dan jullie andere singles, wat is daar de reden van?
We schrijven vooral wat we zelf goed vinden. Anderhalf jaar geleden wilden we drie singles opnemen en we hebben toen drie nummers uit ons repertoire geselecteerd. Deze nummers zijn opzettelijk nogal verschillend omdat we een zo goed mogelijke representatie wilden van wat de mensen ook op onze optredens kunnen verwachten. Smile Of An Angel werd zelfs eerder geschreven dan de andere twee singles, dus voor ons is de koersverandering niet zo groot.

Gaan jullie de oudere songs nu ook spelen op optredens? Krijgen die ook de nieuwe aanpak?
Songs die we zelf goed vinden, of songs die op optredens een goede respons opwekken zullen we zeker blijven spelen. We zijn ook nog een vrij jonge band om al van een oude en nieuwe sound te spreken. Eigenlijk proppen we gewoon onze rugzak vol met muzikale bagage. Het volgende dat we uitbrengen zal ongetwijfeld ook weer anders klinken. Zolang het nummer de juiste energie en dynamiek heeft, zullen we het spelen, ongeacht in welk subgenre dat nummer zich bevindt.

Wat zijn jullie muzikale invloeden?
Onze invloeden zijn heel ruim en dat vertaalt zich ook in onze muziek. We vinden allemaal dezelfde muziek goed maar onze topfavorieten zullen bij iedereen anders zijn. “Van John Mayer tot Queens of the Stone Age en alles ertussenin” is misschien nog de beste omschrijving, anders zal de lijst al snel te lang worden.

Waar halen jullie de inspiratie vandaan voor jullie teksten?
De inspiratie voor teksten komt voor een deel uit onze eigen muziek, omdat die meestal eerst geschreven wordt. Inspiratie is eigenlijk een raar beestje. Soms lijkt het vanzelf te gaan, maar vaak moet je er zelf naar op zoek. In die zoektocht kom je vaak dingen tegen die je kwijt wil, of gewoon goed klinken. Op deze manier proberen we een soort herkenbaarheid en zingbaarheid te maken die de muziek aanvult.

Van welke band zouden jullie graag het voorprogramma verzorgen en waarom?
Het voorprogramma spelen van bands als dEUS of Rival Sons zou echt ongelofelijk zijn. Dat zijn twee bands die ons enorm inspireren en motiveren. Hier kunnen we nu alleen maar van dromen natuurlijk. Dit zijn ook de enige bands waar we alle vier samen naartoe zijn gegaan, als we Rock Werchter niet meetellen. Na een optreden van hen krijgen we altijd enorm veel goesting om zelf muziek te maken.

Wat zijn de toekomstplannen van Blanc?
We zijn nu veel nieuwe muziek aan het schrijven om binnenkort een album samen te stellen. Er ligt al heel wat materiaal klaar dat we graag de wereld willen insturen. Daarnaast willen we nog altijd veel optreden omdat dat gewoon de max is om te doen. Een of ander virus gooit nu natuurlijk wel wat roet in het eten maar we hopen binnenkort die draad terug op te pikken.

VI.BE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More