Home Belgisch STEVO WONDERS & MÂÄK, Citadelic, Gent (18/07/2020)

STEVO WONDERS & MÂÄK, Citadelic, Gent (18/07/2020)

by Wouter De Sutter

Zoals bekend geen Gentse Feesten en bijbehorende muziek dit jaar. Dood- en doodjammer natuurlijk want voor velen, waaronder ondergetekende, één van de voorgeprogrammeerde hoogtepunten van het jaar. Om de pijn te verzachten en de liefhebber iets anders voor te schotelen dan laptop-vertier, worden toch een beperkt aantal zaken in stelling gebracht zoals Citadelic, drie dagen livemuziek in het Astridpark van de Machariuswijk. Een organisatie van El Negocito, het Gentse jazzhuis van vertrouwen dat waarschijnlijk vaker platen uitbrengt dan dat je van onderbroek wisselt.

Live muziek zowaar, voor een levend/gemaskerd publiek dat zich op veilige afstand van elkaar positioneert in bubbels. Gezeten aan tafeltjes in een zomergroen grasperk. Erg rock-‘n-roll mag dat allemaal niet zijn maar goed, na vier maanden absoluut niks is een mens al tevreden dat er tenminste nog iets doorgaat. Dat muzikanten weer kunnen optreden en dat geluidstechnici niet langer met de vingers hoeven te draaien.

Stevo Wonders, Citadelic 2020 – © Wouter De Sutter

Zaterdagochtend opende Stevo Wonders op Citadelic de debatten, meteen gevolgd door het hoofdstedelijke avant-garde jazzgezelschap Mâäk (Quintet). Het publiek zat er bij en applaudisseerde beleefd tussen de nummers door. Op 26 juli gaat de derde en laatste Citadelic – dag door in het Astridpark met o.m. Karen Willems en Moker op de affiche. Vooraf reserveren is verplicht via Citadelic.

Stevo Wonders, Citadelic 2020 © Wouter De Sutter
Stevo Wonders, Citadelic 2020 © Wouter De Sutter
Stevo Wonders, Citadelic 2020 © Wouter De Sutter
Mâäk Quintet © Wouter De Sutter
Mâäk Quintet © Wouter De Sutter
Mâäk Quintet © Wouter De Sutter
Mâäk Quintet © Wouter De Sutter.
Mâäk Quintet © Wouter De Sutter

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More