Home Festival Sinner’s Day biecht de laatste updates op

Sinner’s Day biecht de laatste updates op

by Nel Mertens

Dit jaar geen dag, maar een gans weekend gevuld met duistere zonden. Op 30/10, 31/10 en 1/11 zakt de donkere scene af naar Heusden-Zolder (Pas op, ook roze hemdjes en bloemenshorts zijn meer dan welkom. Enkel sandalen met witte sokken zijn te mijden. Nvdr.)

Enkele praktische nieuwtjes voor de festivalgangers:

Voor wie wil pendelen tussen Hasselt/ Genk en Heusden Zolder, zal er door een externe firma een pendeldienst voorzien worden.

Op de camping zijn de B&Bees glamping cabines uitverkocht. Moest je daar toch nog interesse in hebben, laat het weten voor woensdag 22/9 via mail aan pj@w-festival.com . Indien er nog 12 of meer geïntteresseerden zijn, wordt er een extra cubicle gehuurd.
Via deze link vind je alle info over de b&bees glamping cubicles. De overnachting voor 4 dagen (vrijdag t.e.m. disndag) kost 275 euro inclusief lakens en verwarming. De camping ligt op 150 m van het festivalterrein.

De Covid-maatregelen zijn ondertussen al gewend op festivals: Je krijgt toegang indien je een een geldige QR-code kan voorleggen via een groene pas, covid save pas of het antigeen document dat max. 24 uur oud is. Er wordt aan de ingang een antigeen testplaats voorzien, voor iederen die (nog) niet (volledig) gevaccineerd is.

En dan het belangrijkste: de line-up, die ook wat corona- en andere perikelen vertoont. Zoals op ieder festival, zijn er ook hier enkele bands die het niet halen, waaronder Test Dept (UK) .

Met de herfst in het vooruitzicht, cancelde London After Midnight (USA) al zijn live events tot 2022, omdat de pandemiecijfers in Amerika opnieuw flink gestegen zijn en er vergelijkbare tendensen mogelijk zijn in sommige delen van Europa.

Trisomie 21 (FR) laat het volgende weten: “Gezien de huidige situatie, waarin de meeste optredens afgezegd of uitgesteld werden, hebben we andere plannen gemaakt en zijn we niet langer meer vrij op deze datum in 2021.”

Bij de Chameleons (UK) zitten ze met een anti-vaxxer. Aangezien het  onmogelijk om een ​​niet-vaxxer het land in en uit te krijgen zonder in quarantaine te hoeven – wat dat bepaalde lid niet zal doen volgens de andere bandleden – zal de band er niet bij zijn op Sinner’s Day.

De Israëlische band Minimal Compact laat weten dat hun tour uitgesteld wordt naar volgend jaar. De situatie in Israël maakt het muzikanten niet makkelijkt. Het is voor hen onmogelijk om nu het land uit te gaan met het vliegtuig.

De vervangers zijn Covenant (zondag), Clan of Xymox (maandag), La Muerte (maandag), Then Jerico (maandag), IAMTHESHADOW (zaterdag). Not bad!

Website Facebook Facebookevent

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More