Home Belgisch PERSCONFERENTIE DOUR XXL FESTIVAL, Anderlecht Antidote

PERSCONFERENTIE DOUR XXL FESTIVAL, Anderlecht Antidote

by Hans Vermeulen

Het DOUR-festival is terug en hoe?! De organisatoren verwelkomden de verzamelde pers vandaag in de Antidote in Anderlecht waar ze hun XXL-editie van tekst en uitleg hebben voorzien en op de valreep nog 23 flukse namen aan de reeds eindeloze lijst artiesten en dj’s wisten toe te voegen. Het jaarlijkse festival van goede smaak en vernieuwing die de vinger aan de muzikale pols houdt zal de muziekliefhebber dit jaar zomaar eventjes 7 dagen entertainen. Zeven? Yes!  Zeven! Het eigenlijke festival opent de poorten op woensdag 13 juli en sluit die pas terug zondagnacht 17 juli. Vanaf maandag 11 juli zijn we al welkom op Dour CampFest dat de ambitie heeft een verzameling te worden van meerdere mini-festivals.

Campfest wordt een evenement met super soundsystems die de camping omtovert in een viertal microfestivals die tegelijkertijd plaatsvinden en tot bijna 3.000 danslustigen zullen ‘huisvesten’. Dour wil alle nichescènes samenbrengen, ze openbreken en terug omvormen tot een gevoel dat er geen tegencultuur meer bestaat en niemand nog uit om het even welke muzikale boot kan vallen. Het zal zo tot een XXL-reünie leiden waarin alle jongeren elkaar terug in de armen sluiten na 2 jaar ontbering.

Ook nieuw is The Square, een bubbel in het hart van het festival waar met muziek op de achtergrond gedebatteerd kan worden. Voer voor dynamiek en participatie voor geëngageerde festivalgangers. Er is een nieuw podium, de Chaufferie. Een donkere tent met nachtcluballures, lasers en lichtspel. Nieuw op de line-up sinds vandaag zijn ondermeer: BLOND:ISH, Vald, Charlotte Adigéry & Bolis Popul, Ghostface Killah, Roméo Elvis, Squarepusher, Apashe, K.ZIA, Logic1000 en Laurent Garnier.

Angèle zal optreden in The Last Arena. De nieuwe Chaufferie wordt de plek om te raven (hardtech, dubstep, drum ’n bass, maar ook rap en zelfs amapiano). Carl Cox krijgt 5 dagen carte blanche in de Balzaal, de grootste open air dansvloer. Hiphoppers zullen naar de Boombox trekken en de gitaarliefhebbers kunnen afzakken naar La Petite Maison Dans La Prairie en Le Labo.

het team van DOUR XXL

Er wordt vaak beweerd dat de beste headliner van Dour het festival zelf is. Dour heeft immers een immense reputatie opgebouwd tot ver buiten de landsgrenzen. De organisatie is méér dan klaar om er een week lang één langgerekte lap op te geven. Doureuuuh !!!

Ontdek dit alles en zoveel meer door te klikken op deze link naar de site van het Dour-Festival:

www.dourfestival.eu

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More