Home Belgisch Luminous Belge zet de Belgische festivalzomer in – part III.

Luminous Belge zet de Belgische festivalzomer in – part III.

by SANDRA REGENT

Ook Tomorrowland mag niet ontbreken op ons lijstje, zelfs al is dit niet direct onze meug: het is en blijft een internationaal topfestival met indrukwekkende decors én artiesten. Push mag op 20 juli zijn trance en EDM-klassiekers nog eens ten gehore leggen. Ja misschien cliché, maar wij kiezen dan toch voor die überklassieker Universal Nation waar we toch elke keer weer opnieuw bij uit de bol gaan.

Einde juli wordt de Tiense suikerstad omgetoverd tot een bitterzoete muziektempel tijdens Suikerrock. Shit Is So Good! Terwijl Gorik van Oudheusden, u weet wel die Zwangere Guy, het publiek rond de oren slaat met zijn soms keiharde maar ook aangrijpende, groovy en soulvolle rap geeft Black Leather Jacket er op de Tiense Markt een stevige lap op met hun Western World.

Nieuwe Lichting-winnaars Mooneye zorgen op Linkerwoofer ongetwijfeld voor kippenvelmomentjes met hun zeemzoete indiefolk in This Thing. Geen depri toestanden bij de Meltheads. Oftwel ‘vier nozems zonder een noemenswaardige toekomst die daarom maar op een gitaar zijn beginnen rammen’ zoals ze zichzelf beschrijven.  Disco Of l’Amore heeft niks met Donna Summer te maken wel met een onbesuisde mix van surf punkrock, garage en een snuifje indie.

Een lumineus festivalplezier gewenst!!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More