Home Festival HELL OPEN AIR Diest (04/05/2024)

HELL OPEN AIR Diest (04/05/2024)

by Johan Vanparys

Op de eerste dag van het tweedaagse festival HELL OPEN AIR hebben de organisatoren gekozen voor een ode aan het zware geluid.
Zes coverbands laten het beste van zichzelf zien en brengen hun helden tot leven op het plein naast Hell Club Diest.
Hoewel het weer niet helemaal meezit, is er voldoende overdekte ruimte beschikbaar en laten de talrijk opgekomen liefhebbers zich niet afschrikken door een paar regendruppels.

Busted in Rock, een rock-/ metalcoverband die teruggrijpt naar de glorieuze muziek van de jaren ’80, is een perfecte keuze als opener voor de eerste editie van Hell Open Air.

Dorethea is een Noorse tributeband voor DORO, waarin DORO wordt geprezen als de onbetwiste koningin van de metal. Victoria vertolkt meesterlijk de rol van deze legendarische metalicoon binnen de Dorethea-band.

De Nederlandse band The King Diamond Conspiracy, bestaande uit fervente fans van King Diamond, brengt een indrukwekkende set van King Diamond -nummers en klassiekers van Mercyful Fate.

Slayer Cover Band is een zeldzaamheid onder de Slayer tributebands, omdat ze erin slagen de rauwe agressie van het podium te laten spatten en je meenemen in de meedogenloze wereld van Slayer.


Motörheads is een tributeband uit Nederland en België die eer betoont aan Motörhead op een uitzonderlijk hoog niveau. Soms is het moeilijk te geloven dat het niet Lemmy zelf is die op het podium staat.

Damaged Justice vormt een perfecte afsluiting van deze Heavy Sound Hommage-dag. Deze Metallica tributeband blaast het dak van de tent op de eerste dag van Hell Open Air 2024.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More