Home Festival Gratis luisteren naar topjazz tijdens CITADELIC (30/05-06/06)

Gratis luisteren naar topjazz tijdens CITADELIC (30/05-06/06)

by Björn Comhaire

Van donderdag 30 mei tot en met donderdag 6 juni komt de 17e editie van het Citadelic Festival weer tot leven, deze keer evenwel niet meer in het Citadelpark maar in het Baudelopark, in het centrum van Gent.

Klassiek, avant-garde, indie, eigentijds of experimenteel, het programma is zo veelzijdig dat iedereen er wel iets naar zijn smaak kan vinden. Originaliteit, de onderbuik van de maatschappij, het ontwikkelen van een eigen stem en het beginnen aan een muzikale queeste is wat van jazz tot een wereldwijde kunstvorm heeft gemaakt.

Op 8 dagen zijn er meer dan 30 voorstellingen. Naast fascinerende muziek in een gemoedelijke setting, kun je ook genieten van een zomerse snack en een fris drankje, aangeboden door El Negocito.

Je krijgt de kans om internationale musici zoals Evan Parker, gabby fluke-mogul, Mat Maneri, Pierre Favre, Motoko Hondo, Fred Frith, Christian Wallumrød, Steve Noble, John Edwards, Harmen Fraanje, Samuel Blaser aan het werk te zien (en horen).

Maar er zijn ook Gregoire Tirtiaux’s dagelijkse muzikale escapades, Josse De Pauws poëzie, de punkhouding van een resem top improvisatoren uit Londen, een band die 20 jaar lang niet heeft opgetreden onder leiding van Erwin Vann met Belgische hoogvliegers Dré Pallemaerts en Aka Moons Michel Hatzigeorgiou, de innovatieve benadering van jazz en experimentele muziek door de jonge Argentijnse saxofoniste Camila Nebbia, het levendige vibrafoonspel van Compro Oro, de energie van Dishwasher_, de prachtige mondharmonicaklanken van Steven De bruyn, en de artistieke oogst van een residentie bij Ensemble, met onder andere Ornella Noulet en Meskerem Mees

En dat allemaal gratis en voor niets!

Wil je het hele programma eens op je gemak doornemen, dat kan! En wel hier.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More