Home Festival CARLOS PERON RatRock, Harelbeke (18/09/2021)

CARLOS PERON RatRock, Harelbeke (18/09/2021)

by Yves Van der Straete

In de geschiedenisboeken van de moderne elektronische muziek staan Kraftwerk en Yello zij aan zij als baanbrekende pioniers. De eerste platen van Yello zijn mijlpalen die de wereld met samples en soundscapes veranderden. Yello bestond dan uit drie leden. Boris Blank en Carlos Peron, beiden toetsenvirtuozen die later de excentrieke zanger Dieter Meier erbij namen omdat ze een zanger nodig hadden. Dieter en Boris gingen verder onder de naam Yello, Carlos ging solo, is al tientallen jaren topproducer van een hele stal artiesten, maar brengt zelf ook veel platen uit.

Op het podium bracht hij in België op het Legacy festival al een gevarieerde set met een aantal Yello klassiekers in een “Peron” versie. Fetisjcafe kwam ook al voorbij met een pure electroset met meer aandacht voor zijn Les Salles/ Deadly Sins materiaal.

De Commando tour ging normaal op gang getrokken worden op het Dark Mad festival in Madrid Spanje vorig jaar. Het welbekende virus stak ook hier een stokken in wielen. Harelbeke kreeg dus de wereldpremière. En wat voor één….

Ratrock gaat al jaren door als punk en wave festival. Een ongelooflijk goed georganiseerd festival dat enkel draait op vrijwilligers. Oprecht respect gaat van ons uit als je ziet hoe goed dit festival draait, wetende dat het een gratis affiche is met tien groepen op twee podia. Een mooie line up dit jaar met onder meer Funeral Dress, The Members, onze Oostendse trots Der Klinke, aankomend talent The Mars Model, oude rotten Lavvi Ebbel, en headliner Carlos Peron.

Wie kwam om Yello hits te horen was er aan voor de moeite, geen enkele. Wel de klassiekers Nothing Is True Everything Is Permitted, Breaking In, Der Komtur, recenter werk Mahna Mahna (‘mais non mais non’ uit een pornofilm volgens Carlos). Alles gebracht in een volledig herwerkte versie die Harelbeke deed daveren. Een set van twee uur die voor ons nog mocht blijven duren tot het ochtendgloren. Carlos werd geflankeerd door Rainer X-Ray Simon op drum en Gundy Keller op gitaar. Die twee rasartiesten brachten ons compleet in vervoering. Bij momenten waanden we ons op een Rammstein concert, de minuut erna op Tomorrowland. Moeilijk een stempel te zetten, techno, rock, metal, trance, electro, industrial, het zat er allemaal in. Dit is Carlos Peron. Volledig uniek. Hard gespeeld, prachtklank, volle bak, iedereen zotcontent.

“Hard enough”, volgens Carlos. Genomineerd tot concert van het jaar volgens onze mening.

Na het concert speelde DJ VETZ nog een aangenaam new wave setje om af te ronden. RatRock merci!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More