Home Concerttip Nieuwe namen voor 10-jarige Grauzone Festival

Nieuwe namen voor 10-jarige Grauzone Festival

by Nel Mertens

Tien jaar GRAUZONE Festival! Den Haag maakt zich nu al klaar voor dat feestje van 10 t.e.m. 12 februari. Een prachtfestival dat de underground bovenhaalt en die ze podia en spotlights geeft!
We kregen al enkele aantrekkelijke namen zoals SQÜRL (Jim Jarmusch), A Place to Bury Strangers, Zanias, Pablo Bozzi en Lebanon Hanover gepresenteerd, en de organisatie doet er nog een schepje bovenop.

Voor een intieme liveshow, kan je rekenen op de Amerikaanse singer-songwriter Emma Ruth Rundle, die haar nieuwe album Electric Guitar: Two (Dowsing Voice) live zal voorstellen. Poëtische teksten in een folk-, postrock-, shoegaze- en ambient-jasje.

Voor synthpopfans is de Canadese act TR/ST dé aanrader. Het project van zanger Robert Alfons combineert gloomy synthpop met industrial beats, gedomineerd door dramatische vocalen. Niet te missen, want Alfons treedt niet zo vaak op

Nog meer hypnotiserende synthpop / artrock krijgen we van het duo van Tempers uit New York. Opgelet dat de vocalen van zangeres Jasmine Golestaneh je niet in haar trance meesleuren. Deadletter is een ‘fast rising’ gitaarband. De Britten staan garant voor dansbare postpunk, begeleid door saxofoon.

De kersverse feministische queer-act Lambrini Girls uit Brighton zorgt voor nog meer gitaargeweld. Bereid je voor op een zeer energieke, wilde show! Nog meer, maar ander feministisch geluid komt van het trio Patriarchy uit Los Angeles. Zangeres, performer en  provocateur Actually Huizenga zoekt de grenzen op van vurige synthpunk, new wave en industrial. Onderwerpen als seks, macht en fetisj worden niet geweerd.

Qual is het soloproject van de Britse William Maybelline (de ene helft van het darkwaveduo Lebanon Hanover, dat ook een show speelt). Een project met zeer dansbare, elektronische muziek, met invloeden van industrial en EBM.

Uit LA zakt drummer en producer Cam Findlay (ex-Crystal Castles en TR/ST) af met zijn soloproject Kontravoid. Met zijn analoge synths maakt hij donkere elektronische catchy nummers. Het trio Ritual Howls uit Detroit heeft ook een 10-jarig jubileum te vieren, nl. de 10de verjaardag van hun klassieke debuutalbum dat vol staat met  postpunk, industrial spacerock en apocalyptische gothic rock.

Andrew Cinco en Deb Demure kennen we van Drab Majesty, maar ook van hun andere project VR Seks, waarmee ze  een mix van deathrock, synthpunk en postpunk zullen laten horen.

De Berlijnse transmedia-artiest, zangeres en producer Rosa Anschütz werd al vroeg beïnvloed door industriële geluiden uit de postpunk en dark wave en levert met haar album Goldener Strom één van de spannendste elektronische albums van 2022. Ga dat maar es horen! Ook de nacht wordt ingedanst met Kendal aka Ritmo Fatale uit Toulouse, die een dansbare dj-set zal draaien.

Meer acts, films, performances en kunst worden in de komende weken bekend gemaakt.

Grauzone Festival vindt plaats in het poppodium het Paard, Het Koorenhuis, The Grey Space In The Middle en het Paardcafé. Daarnaast komt er een uitgebreide GRAUKUNST tentoonstelling, performances, filmprogramma en seminars die later dit jaar bekend wordt gemaakt.

Grauzone maakt het festival ook financieel aantrekkelijk. De early birds zijn de deur uit, maar de dagtickets gaan binnenkort in voorverkoop. Voor groepen vanaf 4 personen bieden ze weekendtickets aan verminderd tarief aan. Je betaalt dan slechts €88,75 per weekendticket in plaats van €95. Iedere tickethouder kan met zijn eigen ticket naar het festival komen, de groep hoeft niet samen het festival te betreden.

Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Tickets / Website  / Instagram / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More