Home Concerttip CONCERTTIP: TRAVØLTA, SO CLOSE, FACEPALM NATION & POSSIBLE DAMAGE Kortrijk, The Pit’s (19/4/2024)

CONCERTTIP: TRAVØLTA, SO CLOSE, FACEPALM NATION & POSSIBLE DAMAGE Kortrijk, The Pit’s (19/4/2024)

by Patrick Bruneel

Short, fast & loud. En dan gaat het niet over een korte broek dragen achter het drumstel en de blote bovenbasten, maar over kort, snel en ‘ludde’.

Vier bands dus, want het gros van dit soort liefhebbers van powerviolence, grindcore en ultrasnelle hardcore hebben het na een minuut of twintig toch gehad. Compleet uitgeput, zeker de drummers die er nogal een vaart op nahouden en zo hun fitnessabonnement aan een ander kunnen geven wegens ‘niet meer van doen’.

Travolta, heultje powerviolence, zagen we al eerder en dat is genieten van begin tot eind met politiek geïnspireerde grind en een serieuze hekel aan alles wat naar extreem rechts en nazi’s stinkt. Discoviolence Up Yours! was de titel van hun meest recente worp, en wat kan beter aarden in een plek waar het zine Up Yours! als naam mee kreeg.

Het Italiaanse So Close houdt van fastcore met een scheut noise erdoor gemangeld, puur voor het plezier van henzelf en minder voor het publiek, dat ze met veel plezier piepende oren bezorgen in nummers die nooit de minuut halen.

En dan zijn er nog wat Duitsers. Het uit Berlijn afkomstige Facepalm Nation brengt fastcore deluxe, met nummers die tot zes seconden duren, maar soms ook net iets meer dan een minuut, bijvoorbeeld als ze Blind In The Streets van Circle Jerks vertolken. Een cover noemen ze het niet, want het is er geen echte.

Possible Damage uit Münster sluit het rijtje af, de volgorde van spelen zien we wel op de avond zelf, en zit eerder in de hoek waar de grind de powerviolence overvalt. Of het hem of haars zijn of beide, dat beslissen ze net zo goed later wel eens.

Nadien gaat de platenruiter van dienst het traagste nummer uit zijn collectie spelen. Gewoon, om te ontwennen.

Niet-leden: 10 euro / Leden: 8 euro / Studenten: Free!

Travolta / So Close To Nothing / Facepalm / Possible Damage

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More