Home Concerttip CONCERTTIP : N.E.L. + FRAGMENT in Trefpunt

CONCERTTIP : N.E.L. + FRAGMENT in Trefpunt

by Bart Verlent

Sinds 2021 maken Philippe Gunst (Shanghai, Always Loved You en Curtis), Geert Bonne (Gorky), Piet Geldhof en Christophe Scheire samen dreigende postpunk onder de naam Fragment. Ze flirten met donkere melancholie, waar ze opwinding en energie uit halen. Op 5 november verschijnt de debuutep And Then I Fell Apart van dit viertal, die ze dezelfde dag voorstellen in het Gentse Trefpunt.

© Fragment

Als we afgaan op de singles Blown Away en Lighthouses zou dit best wel eens een hele straffe plaat kunnen worden. Wie de band ooit al live aan het werk zag, weet dat hun optredens vrij intens zijn en altijd diep onder de huid kruipt. Dat gaat dus weer voor vuurwerk zorgen in het Trefpunt.

Het voorprogramma wordt verzorgd door ons eigen Nel Mertens (bekend van haar Uitheems Geduister column) onder de naam N.E.L. Wie al eens een stuk van Nel gelezen heeft weet dat ze poëtisch uit de hoek kan komen, ze schreef in het verleden dan ook twee gedichtenbundels Strip(p)ed uit 2014 en (S)trapped uit 2018. Ook treedt ze regelmatig op om haar poëzie voor te dragen. Deze keer wordt ze (voor het eerst) live begeleid door muzikant JP De Brabander van This Can Hurt waar ze voordien reeds mee samenwerkte voor het nummer Vergeet Me dat terug te vinden is op het album A Deeper Shade Of Blue.

Zo kan Nel haar twee passies, muziek en woord, samenbundelen wat ze al lang wou. In de toekomst hoopt ze ook met andere muzikanten en schrijvers samen te werken. Maar in het trefpunt krijgen we dus in première N.E.L. haar Punkpoëzie in Droomkamers.

Tickets voor dit concert kosten €11. Wie er bij wil zijn zal snel moeten zijn want er is plaats voor slechts 110 mensen en de tickets gaan als een trein. Tickets zijn te koop via deze link. Na de twee optredens is er nog een afterparty met dj Slammy.

FACEBOOK FRAGMENT

FACEBOOK N.E.L.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More