Home Concerttip Concerttip: LUCIFUGE + HELDE Kortrijk, The Pit’s (11/07/2024)

Concerttip: LUCIFUGE + HELDE Kortrijk, The Pit’s (11/07/2024)

by Patrick Bruneel

Donderdag 11 juli: Vlaggenzwaaidag of gekweel van Vlaams volksliederen beu op de Vlaamsche Feestdag? Wel, op naar de Pit’s dan maar waar een avond blackmetal en aanverwante klanken de leeuwen tot tijgerinnetjes zullen verpletterd worden.

De Duitsers van Lucifuge hebben uiteraard geen ruk te maken met mijnheer en madame Danzig. Daarvoor is hun prentje op de hoes te gortig bevonden door zijne geiligheid Discogs. Bandleider Equinox besloot om in 2021, na enkele albums sinds de start in 2016, een band rond zich te verzamelen om zijn missie ook op de planken van allerlei holen te komen verkondigen. Tijd om deze band, die blackmetal mengt met thrash en speedmetalpunk, hun meest recente plaat (in mei op de markt gegooid) door onze gelukzalige strot te komen rammen. ’t Kot gaat te klein zijn, dat weten we nu al.

En dan moeten de Spanjaarden van Helde er nog aan beginnen (of omgekeerd, dat kan natuurlijk ook, lotje trekken, muntje gooien, een sabbatje doen, we horen het wel). Uit het Baskenland komen ze, en na een split met mede Spanjolen The Somberlain, bracht drummer, zanger en brein achter Helde Jorge Azofra zo nu en dan nog eens een beetje muziek uit. Afwachten wat het zal geven, gezien de band inspiratie haalde bij Immortal. Het kan alle kanten uit, want Azofra is met Helde verre van aan zijn proefstuk toe, gezien hij al sinds eind vorige eeuw overal in de Baskische scene opduikt.

Pit’s, Sint-Rochuslaan 1, 8500 Kortrijk

Deuren: 19h
Start: 20h

Lucifuge Facebook / Website / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More