Home Concerttip CONCERTTIP: Chantal Acda + The Day

CONCERTTIP: Chantal Acda + The Day

by Bart Verlent

Hoera! Optredens mogen weer en dat viert de Antwerpse concertzaal/muziekcafé/platenwinkel Djingel Djangel met een weekend vol optredens.

Op 7 januari is er plaats voor stand up comedy met Nigel Williams en Géry La Boule, vrijdag 14 januari geeft de sublieme gitarist Jannes Lathuy (Gekko, Asvana en Wayfare) een solo optreden en op zaterdag 8 januari kan je Chantal Acda solo aan het werk zien en het Nederlandse/Duitse duo The Day.

© Cath Van Laere

Acda maakte vorig jaar, samen met haar partner Eric Thielemans, nieuwe muziek voor de documentaire Koyaanisqatsi, die ze samen live brachten in de Gentse Vooruit en de Antwerpse Trix. Ze bracht ook het verbluffende mooie album Saturday Moon uit op het Duitse Glitterhouse label. Chantal plande om dit album solo op te nemen, enkel met haar fluwelen stem en ingetogen gitaarspel. Uiteindelijk werkten er echter maar liefst 18 muzikanten aan mee waaronder: Mimi Parker en Alan Sparhawk van Low, Bill Frisell, Shazad Ismailly (Tom Waits, Marc Ribot), Borgar Magnasson (Björk, Sigur Rós)…

In Djingel Djangel brengt Acda het album solo, zoals ze het eigenlijk schreef. In alle puurheid zullen we de nummers in gestripte versies te horen zijn. Wat op zich al uniek is.

Alsof dat nog niet genoeg was, krijg je die dag in het voorprogramma nog The Day. Dit duo, bestaande uit de Utrechtse maar in Antwerpen wonende zangeres Laura Loeters en de Duiste Gregor Sonnenberg, brengt lo-fi dreampop met een slacker randje. Het duo bracht twee ep’s en een album uit. Vorige zomer verscheen hun aanstekelijke single Empty, een teaser voor het nieuwe album waar we in Antwerpen waarschijnlijk nog wat nummers uit te horen zullen krijgen.

Tickets voor dit concert kosten slechts €12,5, aan de kassa betaal je €15. Tickets en info over alle concerten in Djingel Djangel vind je via deze link.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More