Home Concerttip CONCERTTIP: Broke Ass Benny/ Fernant Zeste op Les Goûts De Gand Festival

CONCERTTIP: Broke Ass Benny/ Fernant Zeste op Les Goûts De Gand Festival

by Hannelore Dieleman

Broke Ass Benny en Fernant Zeste zijn twee van de bands die komende zaterdag 20 mei spelen op het Les Goûts De Gand Festival. Het gratis stadsfestival is ondertussen aan zijn 16e editie toe en vindt deze keer plaats in de Machariuswijk in Gent, in en rond het Coyendanspark.

Broke Ass Benny @ Bas Bogaerts

Broke Ass Benny, een indie roots & blues band is het project van Bart Dieleman. Hij maakt gebruik van gastmuzikanten die steeds wisselende invullingen maken. Zijn album Anything Is Better Then Sitting on a Windowsill dateert van 2021. We horen melancholische nummers met een donkere ondertoon, waarbij we een vleugje Nick Cave en zelfs Johnny Cash menen te detecteren. De muziek wordt omschreven als indieblues met een melancholische, zwartgallige, cynische maar humoristische ondertoon.

Fernant Zeste @ Diego Joosten

Fernant Zeste is de alias van Jonathan Scheerlinck, een indie, bluesy singer-songwriter uit Gent. Ook hij maakt, net als Broke Ass Benny, gebruik van wisselde muzikanten. Hij vond zijn inspiratie bij The Black Keys, R. L. Burnside, Jon Spencer, PJ Harvey en Dan Auerbach. Zijn laatste album, Monograph, dateert van 2021.

Tijdens de optredens op Les Goûts De Gand is de bezetting bij beide projecten dezelfde, namelijk Bart Dieleman, Fernant Zeste en Lode Verbanck. Wij kijken er alvast naar uit.

Les Goûts De Gand 2023

Facebook – Broke Ass Benny

Facebook – Fernand Zeste

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More