Home Concerttip CONCERTTIP: Boy George & Culture Club komen naar Oostende

CONCERTTIP: Boy George & Culture Club komen naar Oostende

by Nel Mertens

Oostende verwelkomt binnenkort een 80ies popicoon op het podium in het Maria Hendrikapark in Oostende. Hij was al ‘woke’ lang voor het woord bestond en schreef hits die onze tieners nu nog steeds durven mee neuriën. De Londense Boy George bevredigt samen met Culture Club zijn onstopbare podiumdrang op donderdag 23 juni in ons land!

Aan de vooravond van Sinner’s Day Summer Edition, net voordat het Maria Hendrikapark met donkere gedaantes vol loopt, wordt het Oostendse park kleurrijk gevuld voor de 61-jarige Boy George. En dat is vrij uniek, want het is het enige geplande optreden op het Europese vasteland én het is ondertussen meer dan 20 jaar geleden dat hij met de volledige band in België te zien was.

Hij was oorspronkelijk lid van Bow Wow Wow (de vroegere Ants van Adam Ants), waarna hij met bassist Mikey Craig de groep In Praise of Lemmings oprichtte. Toen Jon Juede zich bij het duo voegde werd de naam van de band veranderd tot Sex Gang Children. De band noemde zich Culture Club nadat drummer Jon Moss zich bij de groep aansloot. Juede werd al snel vervangen door Roy Hay.

Als leadzanger van Culture Club verwierf Boy George al snel de status van wereldster van zodra ze in 1982 in Top Of The Pops verschenen. Hits als Do You Really Want to Hurt Me?, Time, Church Of The Poison Mind en Karma Chameleon (de best verkochte Britse single in 1982, van hun bekendste album Colour By Numbers) dreven hen in korte tijd naar de top. Toch was het niet allemaal glamour wat de klok sloeg, want zijn drugsproblematiek leverde Boy George heel wat heibel op en werd hem in 1986 zelfs bijna fataal, waarna hij afkickte. De band viel echter uit mekaar. George bracht in de periode die daarop volgde solowerk uit, richtte de band Jesus Loves You op en werkte een knappe dj-carrière uit. In 1998 kwam Culture Club weer bij mekaar.

Naast de grote muzikale voetafdruk die hij achterliet, is Boy George ook een icoon dat op maatschappelijk vlak wat in beweging zette. Een artiest, maar ook geprezen fotograaf, modeontwerper en kunstenaar. Zo passeerde hij vorig jaar nog in The Boutique Gallery (Sint-Martens-Latem) om er enkele van zijn kunstwerken tentoon te stellen.
En die kunstwerken bezitten alles wat hij als mens en muzikant ook uitstraalt: kleurrijk, dramatisch, gedurfd en alles behalve subtiel. En dat laatste werd ooit zelfs als provocerend beschouwd, maar ondertussen gelukkig als woke-avant-la-lettre omarmd. Zijn kleurrijke make-up, hoeden in alle vormen en een opvallende kledingstijl zorgden ervoor dat hij een excentriek figuur was en blijft. Door zijn openheid rond zijn homoseksualiteit en zijn androgyne verschijning werd hij een boegbeeld voor de LGTBQ+-gemeenschap.

Tot op vandaag blijft hij één van de meest kleurrijke popsterren uit de Britse geschiedenis, die nog steeds even excentriek het publiek meeneemt op een nostalgische trip langs iconische popnummers. “Fill live with beautiful things”, blijft zijn motto. Een meer dan goeie reden om 23 juni op onze festivalkalender te zetten!

In het voorprogramma kan je de Nederlandse electro-disco-funkband uit de jaren tachtig Time Bandits aan het werk zien, bekend van de hits Live It Up, I’m Specialized In You, Listen To The Man With The Golden Voice en I’m Only Shooting Love.

Time-table:
17 uur             Deuren open
19.30 uur        Time Bandits
21.30 uur        Boy George & Culture Club

Tickets voor dit optreden zijn verkrijgbaar in voorverkoop in drie categorieën: categorie 1 (golden circle) (€79 ), categorie 2 (standaard) (€60) en VIP (€99). De ticketverkoop start op zaterdag 9 april vanaf 9uur. De capaciteit voor dit optreden is beperkt tot 3000 personen.

Facebook / Website / Eventwebsite

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More